BAKU - Zoli, Sanyi, Enosz

2020.03.27

Túl vagyunk Bakun! Rengeteg törés, safetycar, gyakorlatilag 2 db káoszfutamunk volt, versenyzőként hatalmas kihívás a pálya, és a folyamatos koncentrációban elég egy hiba, és megbosszulja magát.

Luigi (TorroRosso) nem tudott részt venni a versenyen, így 15-en álltak fel a rajtrácshoz, mindösszesen 9-en látták meg a kockás zászlót, többek között az utolsó körre érkező zivatar miatt, többen is az utolsó körökben kényszerültek feladni a futamot, köztük a regnáló bajnok Pori is.

Zolit azonban ez sem zavarta meg, komolyabb gond nélkül húzta be a harmadik győzelmét. Ha hozzátesszük, hogy összesen 4 futamon vagyunk túl, akkor megkérdőjelezhetetlen Zoli formája és lendülete.

"Izgalmas verseny volt ez is úgy, mint az eddigiek."- kezdett bele az értékelésbe Zoli. "Enosz-szal nagyot csatáztunk. Viszont mikor a safety car bejött nem értettem, hogy Enosz miért állt ki újra a boxba az 1. helyet átadva nekem?! Érdekes volt, de innentől kezdve már azt hittem, nem lesz semmi gond, simán behúzom az 1. helyet. Erre meg  jött az eső, amire szerintem senki sem gondolt. Úgy éreztem még be tudom fejezni a száraz gumikon a versenyt, de az utolsó körben már olyan vizes volt a pálya hogy alig tudtam bevenni a kanyarokat. Szinte mondhatom azt is, hogy csak szerencséből nyertem. A 25%-os versenyen sok volt a törés nálam is másoknál is, nem is érdemes beszélni róla, nem úgy mentek a dolgok, ahogy kellett volna."

A második helyet talán váratlanul, talán nem, de Sanyi szerezte meg, aki óriási futamot tejesített. Idén először állhatott fel a dobogóra, ez idáig ez nem sokaknak sikerült. A káosz futamot ráadásul be is húzta, így 32 ponttal távozott, amivel lerázta magáról a középmezőnyt, és üldözőbe vette a tabella elejét.

"Nagyon boldog vagyok Bakuban elért eredményeim miatt. Nehéz és érdekes volt. Egész heti tesztelések alapján sejtettem van mit keresnem az élmezőnyben. A rajtom elég jól sikerült sokáig Tunyó(Mercedes) mögött autóztam a 4. helyen. Az első boksz kiállásom után még mindig a 4. helyen voltam, reménykedtem a 3. pozícióban. Későbbiekben Tunyó állt ki a boxba, így sikerült is a 3. helyen autózni." - taglalta lelkesen Sanyi. "A 16. kör környékén bejött a SC (biztonsági autó), gyorsan kellet dönteni a box kiállással kapcsolatban, szerencsére volt még 1 új lágy gumim. Amikor kiment a SC már a 2. pozícióban voltam. Zoli volt előttem közepes keveréken, át is vettem a vezetést tőle pár körre, de aztán jött az eső... 4 körrel a vége előtt megcsúsztam és letörtem a szárnyam, szóval mentem a boxba és 6. pozícióig estem vissza. "Mindent vagy semmit" alapon "interre"(Átmeneti abroncsok) váltottam és az utolsó körben sokkal jobban tapadt szóval sorra előztem vissza a riválisokat. Sajnos Pori és még többen összetörtek az utolsó körben, de így meglett a 2. pozíció. A káosz futam csak hab a tortán, a 7. helyről tudtam megnyerni. Sajnos csapatársamnak nem állt össze jól a versenye, szóval készülünk a spanyol versenyre (2020.03.29) és bizakodunk. Összességébe nagyon jó futamok voltak."

Enosz időmérős tempója lenyűgöző volt, 0.3 tized másodpercet kapott Zoli, Tunyo, aki a 3. helyet kaparintotta meg már fél másodpercet kapott. Végül Enoszt a harmadik helyen intették le a versenyen.

"Elég zavaros volt. Az időmérőn magabiztosan behúztam az első helyet, amiután látva a különbséget sima győzelemnek kellet volna lennie, de a sors nem így akarta. Emellett egy apró hiba is becsúszott, túl gyorsan mentem be a boxba ezért meg is kaptam az 5mp, ami miatt kijöttem még egyszer és felraktam a lágyat így reménykedve abba, hogy meg tudom fogni Zolit. De az eső bezavar,t amit Sanya remekül használt ki."

A bakui főfutam és káosz futam eredménye alapján Gonosz 1 ponttal több egységet tudott gyűjteni végül Enosznál egy 4. és egy 3. hellyel.

"Sajnos a fő futam első körében összetörték a szárnyamat, amivel számos pozíciót vesztettem, de nem adtam fel és végül a 4. helyen sikerült célbaérnem."- nyilatkozta Gonosz. "A káosz futamon elsőnek értem célba, de a safetycar mögött Sóskával összekoccantunk és mind a ketten kaptunk 5 mp büntetést, amit végül nem sikerült kiautóznom a többiek előtt, így maradt a 3. hely. A pályát ismerve lehetett volna rosszabb is, így összességében örülök ennek a pár pontnak. Remélem a csapattársam is jobban fog teljesíteni a következő versenyeken."

A dobogósoknak ezúton is szívből gratulálunk!

Ha lemaradtál volna a futamról, az alábbi linken visszanézheted:

https://www.youtube.com/watch?v=HTt3xO93sg8

Spanyolországban már köröznek a srácok, Vasárnap folytatjuk. Addig is figyeljétek a honlapot, érkeznek a további cikkeink.


TxetroV