BAHRAIN - Gonosz, Zoli, Pori

2020.03.18

Papírforma ismét, de meglepetéssel!

Kiélezett csatát hozott a szezon második felvonása Bahrain. Gonosz a 3 rajthelyről várhatta a futamot, amin 0.148 mp-cel maradt lea pole-ról, mégis Ő távozhatott a legboldogabban, egy főfutam győzelemmel és 20,5 ponttal a zsebében. Az első futam győzelemének köszönhetően, a fordított rajtrács szabály miatt az Alfa Romeo versenyzője a 10. helyről indulhatott a további pontvadászatra a Káosz futam keretein belül.

"Sajnos az időmérőn kettő körben sem működött a DRS-em, de végül az utolsó pillanatban sikerült felhoznom magam a 3. helyre."- mondta Gonosz. "Az 50%-os futamon az első pár körben, Zoli, Pori, Enosz tempóját figyelembe véve, tudatosult bennem, hogy ezt a futamot csak úgy nyerhettem meg, ha egy kiállással csinálom végig. Szerencsémre kibírták a gumik."

"A káoszfutamon sokkal lazábban és élvezetesebben vezettem, ez meglátszott a
tempómon is, de sajnos figyelmetlenségből elfékeztem az első kanyart,ami miatt 3 pozíciót is vesztettem, így csak a 4. helyen végeztem a csapattársam mögött. Összességében nagyon örülök,hogy mind egyénileg,mind csapatban ennyi pontot szereztem, szereztünk Danival." 

Az Alfa Romeo 60 ponttal áll holtversenyben a második helyen a McLarennel, Kínában érdemes lesz figyelni a 2 csapat párharcát!

Bahrainben a második helyen Zoli ért be (Haas), aki Ausztrália után tovább növelte előnyét a tabellán, Kínába 21 pontos előnnyel érkezik.

"Hogy a tabella élén vagyok az annak köszönhető, hogy jók a stratégiáim és hiba mentesen tudok menni a versenyen." - fejtette ki Zoli, de tudja nincs garantálva a jó eredmény a szezon hátralévő részében. "Bahrain-ben Enosz megmutatta, hogy mit tud a kormány mögött, szóval az biztos, hogy Kínában sem lesz könnyű dolgom. A regnáló bajnok,"

A regnáló bajnok, Pori is tiszteletét tette a dobogón, először a szezonban.

"Számomra jól alakultak a dolgok, legalábbis az eleje a Bahreini futamnak. Kemény 4 ezreddel csúsztam le a pole-ról! Sajnos a folytatás nem sikerült ilyen jól. Több kontaktom is volt a verseny hevében Vortex (Ferrari) keresztbe is fordult előttem,nem tudtam elkerülni az ütközést! Utána már hiába tudtam megközelíteni6 mp hátrányból a dobogósokat 1 mp-re, de előzésre nem volt már elég kör!Viszont büntetés nélkül hoztam a futamot és ezért Enos Cartársat letaszítottam a dobogóról és behúztam a 3. helyet!Részemről rosszul indult a szezon, de bízom a jobb folytatásban!"

Sok sikert kívánunk a dobogósoknak a bajnoki címért folyó csatához!

Március 15.-én 18:10 perckor indul a Kínai Nagydíj! Tartsatok velünk!


Vortext