AUSZTRÁLIA - Zoli, Enosz, Vortex

2020.03.07

Zoli: "Ez a verseny nagyon könnyű volt számomra"

Véget ért a szünet, elrajtolt a TOP liga. Kiélezett küzdelmet hozott az idénynyitó Ausztrál Nagydíj.

A szemerkélő esőben rendezett időmérőt Zoli nyerte 0,364 mp-es előnnyel Enosszal szemben. A második rajtsor élét Sanyi szerezte meg.

Zoli a pole után kiegyensúlyozott tempót autózva hozta helyzetbe magát, bár az elején Enosz komoly előnyre tett szert, amit Zoli folyamatosan csökkentett, míg végül Enosz autó törésének köszönhetően ismét a boxba kényszerült így Zoli végül meg is nyerte a versenyt, majd a Káosz futamon a 10 rajthelyről ért fel a csúcsra.

"Nagyon örültem ennek a két győzelemnek." - mondta elégedetten Zoli. "Szép és hibamentes futamot mentem. Mondhatom azt is, hogy ez a verseny nagyon könnyű volt a számomra, mivel szinte becsukott szemmel is végig tudok menni a pályán annyira szeretek itt Melbourne-ben versenyezni. Remélhetőleg amit itt szereztem lendületet, azt át tudom vinni az elkövetkezendő versenyekre is."

A futamon szinte végig Enosz volt Zoli első számú kihívója, aki szenzációs 3 boxkiállásos első futamán is második helyet vitt haza, de a Káosz futamon feladni kényszerült a versenyt.

"Nagyon jó verseny volt és jól is éreztem magam. Tetszett, hogy elöl voltam és remélem, leszek is. Zoli nagyon jó ellenfél lesz a szezonban, ebben biztos vagyok. Az ausztrál futamot szerintem megnyerhettem volna, ha nem izgulom el nagyon és nem hibázok, de szoknom kell még kicsit ezt a fajta nyomást, hisz rég volt már ilyen. Így az első verseny után én egyértelműen a bajnoki címet célozom meg magamnak." - mutatott előre Enosz.

A harmadik helyet váratlanul Vortex szerezte meg, aki ugyan nem vett részt a győzelemért zajló csatában, de így is nagyon elégedett a dobogóval.

"Életem első futamán dobogós lettem, ez több mint jó eredmény! Tudom, hogy sok van bennem, de még fejlődnöm kell, ez egyértelmű. A rajtot elizgultam és korán adtam padló gázt, amitől kitört az autó és a füvön találtam magam így egészen a 13. helyig visszaestem. Csak helyenként találtam a ritmust, és rengeteg apró hibát vétettem, de versenyről versenyre több versenytapasztalatom lesz. Alig várom Bahrain-t."

Vortex a káosz futamon ugyancsak behozta az autót a 3. helyre, azonban büntetése miatt az 5. helyig sorolták vissza.

Ha lemaradtál volna a versenyről az alábbi linken visszanézheted:

https://www.youtube.com/watch?v=MgkD2K5nYLI&t=5886s

2020.03.08 Vasárnap Bahrainnel folytatjuk ,18:10 kor tartsatok velünk!


Vortext