MONACO - Gonosz, Enosz, Vortex

2020.04.12

Kiélezett küzdelmet hozott a TOP liga hatodik fordulója, amely a virtuális Monacoban került megrendezésre. Az időmérőn Gonosz 0.269 ezred másodperccel húzta be a rajtelsőséget a bajnoki tabella éllovasa Zoli előtt, a második sort Enosz és Vortex alkotta.

Zolit utolérte a technika ördöge, ugyan a virtuális autóversenyzés világában kevésbé a motor vagy éppen a váltó romlik el, sokkal inkább a szoftver hibái érik utol a versenyzőket, A szoftver hibájából Zolinak teljesen elhasznált gumikkal kellett rajtolnia, amely kifejezetten vezethetetlenné tette a Haas-t, Emiatt már az első körben feladni kényszerült a versenyt.

Ugyan Enosz óriási versenyzéssel Gonosz elé került, és a kockás zászlóig elöl is maradt, ám időbüntetése miatt végül csak a második hely jutott neki, és Gonosz örülhetett a végén.

" Tudtam, hogy jó időt tudok menni az időmérőn, de arra nem számítottam, hogy enyém lesz a pole pozíció. A fő futamon Enosznak egy remek húzással sikerült megelőzni a kerékcserét követően. Kétszer próbáltam megelőzni, majd hibára kényszeríteni, de egyik sem sikerült. Ezúton is gratulálok neki. A végén kevesebb büntetésnek köszönhetően sikerült nyernem. A káosz futamon a kerékcserét követően ismét Enosz mögé kerültem, megelőzni itt sem sikerült és még Zoli brutális tempója ellen is védekeznem kellett. Összességében örülök, hogy a két futamot viszonylag hiba nélkül sikerült teljesítenem, rengeteg ponttal gazdagodva. Következő pálya Kanada, az egyik kedvenc pályám. " - 

Mutatott előre Gonosz, jelezve, a továbbiakban sem számíthatunk formahanyatlásra tőle.

"Elég komoly verseny volt."- Értékelt Enosz. "Hatalmas koncentrációt igényel ez a pálya, amire rengeteg gyakorlás szükséges. Ide nem elég, ha valaki gyors tud lenni, itt egy-egy centin múlik minden. Ez meg is látszódott, lassabb voltam, mint a többiek, de magabiztos. Általában az időmérők jól sikerülnek, de most csak a 3. helyről kezdtem. Ennek ellenére az első futamot megnyertem bár sajnos kaptam büntetést, ami a 2. helyre sorolt. Ettől függetlenül én győzelemnek tituláltam. A második verseny is jól alakult. Jókor jöttem ki kerékcserére, minden pont úgy jött ki ahogy arra számítottam, ezért ott meg is lett a győzelem. Gratulálok mindenkinek hogy ésszel versenyzett és nem lett 2 darab káosz futamunk."

A harmadik helyen, hasonlóan Enosz és Gonsoz példájához, Porit intették le, mégis Vortex örülhetett.

" Nagyon elégedett vagyok a dobogóval. Az, hogy ez Monacóban sikerült még nagyobb öröm a számomra. Az időmérő egészen jól ment, ugyan hagytam benne, de sajnos a pole-hoz nem volt meg a tempóm. A verseny óriási koncentrációt igényelt, nem erőltettem az élmezőny tempóját, pedig alkalmanként képest voltam rá versenyen. Végül megérte, hiszen a büntetés nélküli versenynek a dobogó lett az eredménye. A káosz futam leginkább Sanyival való macska-egér harcról fog megmaradni, elégedett vagyok azzal, hogy a végén egy lehetőségem volt, és tudtam élni vele. Persze addigra a TOP 4 elérhetetlen volt, ezzel együtt jól szórakoztam és már a következő, Kanadai fordulóra készülök."

A TOP ligában most egy hét pihenő következik, Április 19-én, Vasárnap 18:10 - kor tartsatok velünk, hasonlóan egy utcai, a Kanadai CircuitGillesVilleneuve - vel várunk benneteket!