Máté interjú

2020.10.01

Máté: A tempóm van olyan jó, mint Ádié!

Máté (Racing Point) újonc a Trust liga mezőnyében. A Season 2-t megelőző holt szezonban csatlakozott a bajnoksághoz. A bajnoki versenyfutást megelőző "Nagy" kvalifikáció kihívását éppen csak sikerrel vette, azóta azonban bizonyítja, hogy itt a helye a legjobbak között.

Máté az elmúlt 7 versenyéből Bahrein tűnik ki igazán, ahol sokáig úgy tűnt a negyedik helyen érhet célba de a verseny legvégen vissza csúszott a hatodik helyre. A Racing Point színekben versenyző friss játékos leginkább a Káoszfutamokon megszerzett erős pontszerzéseinek köszönhetően a befér a tabellán a TOP10-be, 34.5 ponttal, kereken 10 ponttal lemaradva a kilencedik Poritól.

Kínában az előkelő harmadik rajtkockát szerezte meg az időmérőn, ezzel megjavítva Abu Dhabiban elért legjobb, 6. rajt pozíciót.

"Kínát mindig is nagyon szerettem. Jó támadási helyek, döntött kanyarok." - indokolta meg az eddigi legjobb rajtpozíciójának megszerzésének okát, majd beavatott minket a Racing Point szokásaiba. "Jó a kapcsolatom a csapattársammal Ádival. Barátok és osztálytársak vagyunk és sok csapathoz hasonlóan egy party-ban vagyunk a versenyek alatt. Megosztunk egymással stratégiát és információkat is."

A beszélgetésből kiderült még, hogy Mátét sok balszerencse érte az elmúlt versenyeken és első sorban ez az oka, hogy nem látjuk az élmezőnyben, de a tempójával nincs baj. 

"Ha a játék nem dob ki és mindenre odafigyelek akkor az élmezőnybe helyezném magam. Szerintem a tempóm van olyan jó, mint Ádié csak sok versenyen vagy a játékhiba miatt vagy a figyelmetlenségem miatt nem voltam az élmezőnyben."

Máténak sok sikert kívánunk!

Vasárnap 18:30 Monza, ne hagyd ki!


BéeL