Marko

2021.03.16

Domonics Márkkal azaz Markoval beszélgettem a héten. Márk a Francia nagydíj előtt csatlakozott a ligához. Első Káoszfutamán pontot szerzett, ezzel is mutatva, ő nem sereghajtó szeretne lenni. Oroszországban a vezető helyről csúszott ki és ment a falnak míg Szingapúrban dobogós helyeket vesztett el hibái miatt. A Williams istálló pilótája Márk. Szecskamester (Elite Haas), Maxi (Elite Williams) nagyon sokat segít neki és együtt gyakorolnak több órát egy héten.

Hogyan találtál rá a ligára?

"YouTube-on követem Bereznay Danit és mindig ajánlotta a Trust ligát mondta, hogy nagyon jó liga, aki szeretné magát kipróbálni az jelentkezzen náluk, aztán vettem a bátorságot és jelentkeztem, de nem bántam meg egyáltalán. Nagyjából így találtam rá a Trust ligára és azóta írom a liga történelemkönyvének egyik fejezetét. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből játszom azon belül Kisvárdáról. 20 éves vagyok, focizok, igazolt játékos vagyok már kisgyerekkorom óta. Igazából ez a két sport köt le, az F1 és a foci. Hobbim még a biciklizés és a motorozás. G29-es kormánnyal játszom."

Mióta követed a Forma1 világát? Kinek szurkolsz?

"Az F1-et már olyan hét-nyolc éves korom óta követem és az első perctől fogva a kedvenc pilótám és csapatom a Mercedes és Lewis Hamilton."

Mit gondolsz az eddigi teljesítményedről?

"A ligában az eddig nyújtott teljesítményem őszintén szólva nem a legjobb, mert a versenytempóm az nem rossz szerintem, úgymond újoncként elég gyors vagyok. A legnagyobb problémám, hogy nagyon elizgulom,  nem koncentrálok végig és ezek olyan hibák amiket nem nagyon engedhetek meg magamnak. Ment már el rajta dobogós helyezés is ebben a későbbiekben szeretnék változtatni."

Mi a véleményed a ligáról?

"Szerintem egy nagyon jó közösségre találtam rá, az első perctől kezdve mindenki nagyon korrekt nagyon szimpatikusak voltak. Mindenki szívesen látott tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek."

Mi a rövidtávú célod a ligában?

"Az a célom a hátralevő futamokra, hogy a lehető legjobb helyen végezzek, ugye most az assist ligában versenyzek, ezért az utolsó négy-öt futamra ki fogok kapcsolni minden Assistot, hogy a következő szezonban én is az elitesek között tudjak indulni."

Mi a célod mondjuk 1 év múlva?

"A későbbiekben szerintem mindenki ugyanezt mondaná, nagyon örülnék, ha meg tudnék nyerni egy bajnokságot akár az assistban, akár az elitben, de ahhoz nagyon sok gyakorlás és fejlődés kell, de annak is nagyon örülnek, ha már ott az élmezőnyben tudnék versenyezni."

Köszönöm Márknak, hogy a rendelkezésemre állt.

Sok sikert kívánok neked a hátralévő 5 futamra a Season3-ban. Sajnos jelenleg egyedül gyűjti a pontokat a Williams istálló számára, de ő is izgatottan várja mikor érkezik egy új pilóta aki az ő csapattársra lesz.

Szombaton 19:00-kor kezdődik a 11. futam a Season3-ban. Hollandiába érkezik meg a mezőny, ahol egy nehéz és gyors pályán kell összemérniük a tudásukat a pilótáknak. Tarts velünk te is és szurkolj a kedvenc pilótádnak.

Szécsi Árpád