Luigi

2020.10.28

Az Alpha Tauri egyik csillagával beszélgettem és remekül sikerült neki a Japán futam. Luigi egy utolsó kanyaros előzéssel utasította maga mögé Szecskamestert (Williams) és így 8. Lett a fő futamon. A Heligo kupát jelenleg vezeti. Utoljára Bahreinben szerzett pontot a fő futamon pozícióját illetően ott 10. lett.

Luigi a liga móka mestere az esti gyakorlásokon ha ő belép a partyba garantált a nevetés.

Hogyan alakul számodra eddig a szezon?

A szezonon eddig elég vegyesen alakul, de ugye év közben döntöttem el hogy csatlakozom a többiekhez és én is kikapcsolom az összes assistot, igy az elvárás magammal szemben csak annyi volt a hátralevő futamokon, hogy lehetőleg minden versenyt befejezzek és ne akadályozzak másokat illetve ne okozzak senkinek törést. Nagyon örültem és maximálisan támogattam az ötletet mikor Lambo (Ferrari) kitalálta ezt a Heligo kupát, rögtön tudtam hogy indulni szeretnék, bár akkor még azt gondoltam, hogy külön versenyeket fogunk futni mi páran, de ez így még kézenfekvőbb megoldás hogy versenyen belül meg van oldva.

Jelenleg te vezeted a Heligo Kupát, milyen érzés?

Az hogy vezetem ezt a külön kis versenyt azért óvatosan kezelném,  mindenki nagyon jól megy aki most hagyta el az assistokat, sőt szerintem mindenki jobban is teljesít mint ahogy azt saját maga is várta. Én is jobban féltem, legfőképp a TC elhagyása okozza/okozta a legnagyobb kihívást, de úgy érzem, szépen lassan ráérzek és kezdem megszokni. Sajnos ez a tempóban még nem mutatkozik, de a stabilitás mindenképp fejlődő tendenciát mutat.

Újra TOP10ben zártál a fő futamon mennyire volt ez az eredmény várható?

Nagyon jó volt végre megint pontot szerezni a főfutamon, nagyon örültem neki , főleg azért mert tényleg nagyon régen szereztem már pontot, illetve versenyben elért helyezésért. Mert azt hiszem 2 árva pontocskát szereztem , hogy nem kaptam a játék által büntetést, de az azért számomra legalábbis nem ugyanaz.

Kit tartasz a legnagyobb riválisodnak?

Mint minden szezonban , most is a csapattársam a legnagyobb riválisom, viszont most ő is kormányra váltott, igy neki is szokni kell, de biztos vagyok benne, ha belejön,nagyon nehéz lesz legyőzni és megkockáztatom hogy még az élmezőnnyel is versenyben lesz. Ha no assistos riválist kéne megnevezni ( mert mint mondtam mindenki jól megy) akkor Lambo-t mondanám, nagyon gyors és lehetetlen utolérni ha nem hibázik, igazándiból ennek köszönhető az is hogy egyenlőre én vezetem a Heligo kupát. De ugye van még verseny, biztos vagyok benne hogy ez még változik.

Mi a célod a szezon második felében?

A hátralevő szezonban már csak szeretném élvezni a versenyeket és ha lehetőség lesz rá mindig pontszerző helyen befutni.

Sok sikert kívánok az Alpha Tauri pilótájának. Remélem látunk még idén a pontszerzők között.

Ha nem szeretnél lemaradni Luigi Belgiumi futamáról akkor tarts velünk Vasárnap 18:30 perckor kezdődő élő adásban, melyet a Lvl Up hivatalos Facebook oldalán találtok.

Szécsi Árpád