Lambo és Sanyi

2020.12.05

A Season 2 sok minden miatt emlékezetes marad. A felboruló papírforma a Season 1-hez képes vagy Geri, Enosz és Ádivettel csatája a bajnoki címért, ami nem is lehetne izgalmasabb, vagy éppen hogy amig fél évvel ezelőtt a ligában mindenki használt valamilyen assistot, mára elenyésző a segítséggel játszó játékosok száma. Ugyan elsősorban, mint versenyzők beszélgettem a liga két vezetőjével Lamboval (Ferrari) és Sanyival (Renault), akik a saját bőrükön érzik milyen feladni egy szezont a nagyobb jó érdekében.

Lambo jelenleg 19. a bajnokságban 10 ponttal, ami mutatja azt mennyire nehéz is az, amit ők csinálnak. Rengetegszer nagyon közel volt a pontszerző helyekhez, de mindig jött egy hiba vagy más hibája, ami miatt a versenyek többségén nem tudott célbaérni.

Szerk: Mindig te húzod a rövidebbet egy balesetben. Mi lehet ennek az oka?

Lambo: "Passz. Biztos egy pechvogel vagyok, sőt, tuti. Az ilyen szituációknál tényleg mindig én húzom a rövidebbet és ettől kicsit már tele is csizmám, de lassan hozzászokom."

Szerk: Mi a véleményed az idei bajnokságról?

Lambo: "Ha megnézed a képet, hatalmas változás ment végbe a ligán belül. Szinte minden, és mindenki tempója megváltozott. Véleményem szerint ez leginkább a Codemasters-nek köszönhető a merőben eltérő fizikájú autó és a kontrollereseknek kedvezni szándékozó törekvés miatt. Mindemellett nagyon kiélezett és a végletekig izgalmas szezont futunk, aminek nagyon örülök és annak is, hogy a csapattársam jó pozíciókban tud versenyeket befejezni."

Szerk: Hogyan látod a fejlődésed alakulását?

Lambo: "A fejlődésemmel kapcsolatban nem vagyok pesszimista. Szerintem azok, akik ma lesajnálnak az egyébként "minden assistot elhagytunk páran liga" komoly tempócsökkenés következtében, sokszor fogják a jövőben az autóm hátát nézegetni. Egy darabig, mert aztán már nem is fognak látni! :) Hát én erre számítok és ezért gyakorlok sokat. Úgy érzem, megérdemelnék most már egy kis részsikert, ismerve a belefektetett energiám mértékét és a szemmel is jól látható ugrásszerű tempójavulást."

Szerk: Szerinted ki nyeri meg az idei bajnokságot?

Lambo: "Nagyon szeretném, ha Vortex, a csapattársam lehetne a bajnok, de a fantasztikus fejlődése és a kiváló eredményei ellenére azt hiszem, reálisan erre már nem sok esély mutatkozik. Enosz (Mercedes) és Ádi (Racing Point) félelmetes egy körös tempót tudnak, szinte minden pályán, ennek ellenére a legmegbízhatóbban Geri (Mercedes) szállítja az eredményeket az egész szezon folyamán, így én őrá tippelnék. Itt ragadnám meg a kínálkozó alkalmat, hogy köszönetet mondjak a liga teljes tagságának mindazért az élményért, ami nélkülük nem jöhetett volna létre! Külön köszönöm azok munkáját, akik sokat tesznek a mindennapokban ezért a ligáért, de legfőképpen Kiss Sándor Úr összetéveszthetetlen hozzáállását és fáradozását! KÖSZÖNÖM!"

Sanyi (Renault) 14. helyen áll 35 ponttal a neve mellett. A Season1 4. helyén végző pilóta tempója nagyon visszaesett hiszen kikapcsolt ő is minden segítséget. Viszont egy dolgot szeretnék leszögezni azon pilótákkal kapcsolatban, akik így döntöttek. Hátrébb estek az erőviszonyokat tekintve, de ez a sok szenvedés és munka egyszer eléri azt a forduló pontot, hogy ők lesznek a leggyorsabbak.

Szerk: Hogyan látod az idei teljesítményed a szezonban?

Sanyi: "Nézd, a teljesítményemmel teljesen meg vagyok elégedve, ha azt nézzük az elmúlt hónapban min mentem keresztül. Szerintem a következő szezonban újra masszív pontokért harcolhatok."

Szerk : A Heligo kupában a 3. helyen állsz. Szerinted megnyerheted még a bajnokságot?

Sanyi: "A Heligo kupában valóban a 3. pozíciót foglalom el, nem hinném hogy Luigit vagy Porit el tudom csípni. A cél a megtartása a 3. helynek."

Szerk: Mi a véleményed a Season 2-ről?

Sanyi:" Az idei bajnokság érdekesen alakult, nyilván van 1-2 nagyon gyors srác, nagyon jól mennek mégis nem hinném hogy utolérhetetlenek. Mégis, ha azt az oldalát nézem nem biztos, hogy ez a szezon volt az, ami valós képet mutatott. Sőt a Season 3 fog már teljes képet, vagyis tisztábbat mutatni, mivel akik most elől vannak a sok assist nem fogja segíteni őket, tisztelet a kivételnek. Sajnálom, hogy egy remek embertől búcsúzunk kell a mezőnyben Tomi személyében szívesen összecsaptam volna vele a következő szezonban azonos feltételekkel."

Szerk: Ki lesz a Season2 bajnoka?

Sanyi: "Arra, hogy ki nyeri a bajnokságot nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni. Az, akinek több pontja lesz. Viszont köszönöm, hogy ennek a nagyszerű csapatnak az egyik vezetője és pilótája lehetek, nagyszerű emberek, barátok vesznek körül. Köszönetet szeretnék mondani Lambónak, illetve Porinak a liga vezetésért. Nagyon sok energiájuk van benne, továbbá köszönet a versenybíróknak és minden olyan személynek, akik építik a csapatot."

Mindkét pilóta elismerően nyilatkozott a ligáról, aminek meg is van az oka. Egy remek kis család jött létre a ligán belül. Fordulhatunk egymás felé segítségkérés gyanánt. A pilóták örömmel ülnek le a tv elé esténként hiszen partyba beszélnek és mennek a viccek és az ugratások. Ha te is szeretnél ennek a remek kis családnak a tagja lenni akkor jelentkezz hozzánk versenyzőnek a Trust oldalán.

Sok sikert kívánok Sanyinak és Lambónak a hátralevő futamokra. Most vasárnap Mexikó következik. Az élő Forma1 miatt a kezdés 15:30 perc lesz. A szokásos helyen LvL Up hivatalos Facebook oldalán találhatók meg.

Szécsi Árpád