LAMBO FÜNF

2021.01.15

Lambo, az ötödik!

Lambo (Ferrari/Elite) a harmadik szezonját kezdte meg múlt hétvégén Mexikóban, ahol a Trust ligában nyújtott teljesítménye csúcsát érte el, a Főfutamon ötödik lett, legyőzve a Red Bullokat és a teljes középmezőnyt,

"Magam sem tudom, mi volt most más, mint eddig, de nagyon félek attól, hogy nem lesz tendencia. Sajnos a hullámzó teljesítményem miatt velem komolyan nem kell számolni, de ettől függetlenül reménykedem a további jó szereplésben. Érezhető a no assist beállítás sok versenyzőnél, ez is közrejátszhatott és néhány nálam egyértelműen gyorsabb versenyző kevesebb szerencsével járt Mexikóban. Itt szeretném megköszönni azt a hihetetlen lelkiállapotot, amit a ligatársak többségének őszinte gratulációja okozott! Nagy élmény volt, köszönöm! Szerintem mind ezért csináljuk! :)"

Lambo Káoszfutama már kevésbé alakult ennyire fényesen, a 12. lett, ezzel összességében a 7. legjobb lett az első fordulóban.

"A Káoszfutam rövid és nagyon együtt van a mezőny. Volt 1 db hibám, amiben letörtem a bal első szárnyam, ebből következett +1 boxkiállás, ennyire volt elég, de ez nem rontotta el a kedvem, ha érted, mire gondolok?!.🙂"

Lambo azt mondja, a jó szereplés ellenére a Season 3 is csupán tanuló korszak

"A Season3 nagyon izgalmasnak ígérkezik és ahogy már megszokhattuk, kicsit megint átrendeződik az erősorrend. Néhányan picit visszaestek, mások megtalálták a régi bajnoki formájukat és 1-2 szerencsés megérkezett. Reálisan tervezve a Season3 is csupán tanuló korszak. Nincs komoly elvárásom magammal szemben, minden leesett pontocskának nagyon fogok örülni.

A Season 2-ben a Ferrari a konstruktőri 4. helyet szerezték meg maguknak 330,5 ponttal, 24,5 ponttal az Alfa Romeo előtt és jócskán lemaradva a dobogóról 170 ponttal a harmadik Haas mögött.

"Bízom benne, hogy több pontot tudok majd a konstruktőribe Vortex teljesítménye mellé letenni, mint a Season2-ben. Talán ez az egyetlen konkrét cél."

Mit vársz a soron következő futamtól?

"Bahrain nagy kihívás. Nehéz pálya, hosszú lesz a verseny, senki sem ihat előre a medve bőrére és piszok gyorsak itt egynehányan, mondjuk úgy 19-en tuti. 🙂 Szeretném, ha a végén megláthatnám a kockás zászlót, szinte mindegy milyen helyen, csak pontot érjen. Azért a minapi Gonosz-pódium interjúra annyit reagálnék: én nagyon, de nagyon örülnék egy 2. helynek!🙂 Felőlem lehetne Gabi az első, hogy ő is elégedett legyen, de ehhez minden bizonnyal lesz másoknak is beleszólása - sajna.😉" - utalt Lambo a Mexikó utáni dobogós interjúra, ahol az Alfa Romeo színekben versenyző, Gonosz a megszerzett második helye után felvetette a kérdést, hogy "ki örül egy második helynek?!".

Mint ahogyan azt megszokhattuk, nincs szünet és a hétvégén újra bizonyítania kell Lambonak és a Ferrarinak, ha dobogón akarják látni a vörös autót a szezon végére. Vasárnap 18:00 tartsatok velünk!


BéeL