Következő verseny rovat (AUS)

2020.02.20

Egy kis esélylatolgatás Vortext tollából 

Ausztrália - Melbourne - Albert Park


Végre valahára! Március Elsején nem csak a Tavasz, de a TOP első számú bajnoksága is elkezdődik! A 18 fordulóból álló bajnokság nyitófutama izgalmasnak ígérkezik. Jelen állás szerint 6 csapat 12 pilótája mérkőzik meg az "Ausztrália Bajnoka" címért.

PoriCivic, a regnáló bajnok jelenléte önmagában kihívás minden versenyző számára, hiszen egyértelműen a győzelem lesz a cél, de kihívók is akadnak szép számmal. Zoli ismét fel szeretne érni a csúcsra, a tempója meg van hozzá, csak a részleteken fog múlni, hogy egy sikeres szezonrajttal célba vegye a harmadik bajnoki címét. Újonc bajnokesélyesekből sincs hiány. Gonosz az előszezoni gyakorlásokon pokoli tempót mutat, és várhatóan a fiatal generációt Máté fogja képviselni az élmezőnyben.

A Mercedesben maradt Tunyo, akinek tempója nem ismeretlen a korábbi szezonokat követőknek, bármikor felérhet a csúcsra, és komoly tempót mutat újonc csapattársa Mike is, vélhetően kiélezett csapaton belüli rivalizálásra számíthatunk az esetükben.

HUNDani ismerős lehet korábbról, Gonosz fogja neki jelenteni az első számú kihívást akivel új csapatot fognak alkotni az Alfa Romeo színeiben. Dani nem egyszer bizonyította már gyorsaságát, de vajon eléggé felkészült lesz ahhoz, hogy felvegye a versenyt Gonosszal a bajnoki címért?

Sanyi és Cucu a vöröset kékre cserélték, és a RedBull-al vívnak meg az előkelő pozíciókért. Sanyi nem titkoltan bajnoki címre éhes, és az elszántságból sincs hiány, míg Cucunál a technika jelentheti a legnagyobb kihívást, tekintettel arra, hogy kontrollerről kormányra váltott, és ez átmenetileg sebességvesztéssel jár. A kérdés, hogy mikor találja meg a tempóját, hogy Sanyival vállvetve a mezőny elejére juttassák magukat.

Soska a Renault-nál PoriCivic csapattársa marad továbbra is, aki kormány és pedál szett tekintetében komolyabb technikai tuningot is alkalmazott a siker érdekében. Soska korábban már pezsgőzhetett a dobogó tetején éppen itt, Ausztráliában, megérezte már a győzelem ízét, képességei felől nincs kétség és Poritól már el is leshette a végső győzelem felé vezető út apró trükkjeit, így a nagy kérdés az, össze tudja -e tenni a részleteket, hogy a bajnoki címért küzdhessen a szezon folyamán?

A megüresedett Ferrarikat két újonc Lambo és Vortex örökölte, akiket ugyan a tapasztalat hiánya biztosan hátrányba hoz versenytáraihoz képest, ám egy jó felkészüléssel egyértelműen dobogós helyekért küzdhetnek, és motivációból egyértelműen nincs hiány. Várható, hogy esetenként komoly pontokat fognak tudni rabolni az élmezőnytől, nagy kérdés, hogy kitől, és hogy ez milyen módon befolyásolja majd a bajnoki címet?

Melbourne Grand PrixCircuit

Utcai Pálya

  • 16 kanyar
  • Főfutam versenytáv: 29 kör/153,787 km
  • Káosz futam versenytáv: 15 kör/79,545 km
  • Céltól első kanyarig: 249 m

Március Elsején, Vasárnap 18:10-kor tartsatok velünk!

Információkért látogass el a www.trustliga.hu weboldalunkra, ahol az információkon túl közös gyakorlásra, vagy egyenesen versenyzőnek is jelentkezhetsz!

Vortext