Következő verseny - USA

2020.07.05

A hétvégén az USA-ba látogat a TRUST liga, a vasránap 18:10 kor kezdődő műsor a tizenhatodik fordulója lesz a tizennyolc körös bajnokságban.

Jelenleg még 121,5 pont szerezhető, ha valaki mindent büntetések nélkül megnyer, és a leggyorsabb kör is a neve mellé kerül. Gonosz (Alfa Romeo) jelenleg 30 ponttal vezet Zoli (Haas) előtt a tabellán, így ez azt jelenti, hogy ha Gonosz mindent megnyer, Zoli pedig nem szerez pontot, a hétvégén még semmiképpen nem ünneplünk bajnoki címet. Természetesen ebben az esetben csak matematikai esélye maradhatna Zolinak, így neki különösen fontos, hogy a hátralévő versenyeken mindig Gonosz előtt végezzen. Ha Zoli mostantól minden versenyt megnyer, és Gonosz minden versenyen a második lesz, akkor Zoli 1,5 ponttal megszerezheti a bajnoki címet. Ám a büntetés nélküli versenyekért és a gyorskörért plusz pont jár, így Gonosznak elég, ha ugyan a második helyen, de csupán 10,5 helyett 10 pont hátrányt összeszedve versenyenként, szorosan Zoli mögött marad ahhoz, hogy bebiztosítsa a végső győzelmét.

A bajnokság dobogójának legalsó fokáért dúl még hatalmas harc. Pori (Renault) előnye mindössze 9 pont Sanyi (Red Bull) ellen, amit egy verseny alatt el lehet veszíteni, vagy akár meg lehet duplázni. Kiváncsian várjuk kettejük párharcát.

Óriási csata folyik a TOP 10-be kerülésért is. Luigi várhatja a legkényelmesebb pozícióból a csatát, Soska (Renault), Jampy (Mercedes), Lugo (Williams) és Lambo (Ferrari) ellen, habár Lugo ezúttal nem lesz ott "Amerikában" vasárnap.

A csapatbajnokság eldőlni látszott eddig is, csupán a McLaren gyengélkedése kezdte el helyzetbe hozni a Haas-t és Zolit, az ő csatájukra is érdemes lesz odafigyelni vasárnap.

Austin, Amerikai Egyesült Államok

COTA (Circuit of the America)

Pályahossz: 5513 m

Kanyarok száma: 20

Főfutam versenytáv: 154,364 km / 28 kör

Káoszfutam versenytáv: 77,182 km / 14 kör

Az aktuális bajnokság itt érhető el: https://www.trustliga.hu/masolat-versenynaptar3/

Vasárnap tartsatok velünk, 18:10kor kezdünk a Facebookon!


BéeL