Következő verseny rovat (BAKU)

2020.03.22

Baku, Azerbajdzsán

Még csak most indult a szezon, de már a negyedik verseny következik az este. Baku sok szempontból hasonlít Monaco-hoz, utcai pálya, amely minden apró hibát komolyan büntet. A különbség, hogy Bakuban óriási tempót megy a mezőny. Az autó törés bőven benne van a pakliban, vajon hány áldozata lesz a betonfalaknak?

Zoli (Haas) továbbra is vezeti a tabellát, 96,5 ponttal így joggal mondhatjuk, hogy Ő a legesélyesebb a mai győzelemre. Az elmúlt 3 főfutamon kettőször behúzta a győzelmet, egyszer pedig másodikként intették le, és a káosz futamokon is rendre a dobogó valamelyik felső fokán foglal helyet.

Zoli 19,5 pont előnyt számlál a sikeres alternatív stratégiáról ismertté váló Gonoszhoz képest, aki 77 ponttal várja a mai versenyt.

Zoli mögött szorosabb a mezőny, Pori (70 p.) és Enosz (63 p.) is a győzelemért "utazik" Azerbajdzsánba, és szükségessé kezd válni, hogy Zolit maguk mögé utasítsák a pályán, ha a bajnoki reményeiket érdemben életben akarják tartani.

A középmezőny komoly ponthátrányt számlál már most az élmezőnyhöz képest, Sanyi az 5. helyen 32,5 ponttal áll, mögötte Vortex (29,5 p.) és Ádi (29 p.) következnek, akik ha a középmezőny elején akarnak maradni, akkor feltétlenül jó futamot kell teljesíteniük.

A TOP 10ben még Mike-t, Soskát és Tunyot találjuk, nekik abból a szempontból lesz fontos a mai futam, hogy elkapják-e a középmezőny élét, vagy kicsúsznak-e a TOP 10-ből, rájuk is érdemes lesz oda figyelni.

A csapatbajnokság végtelenül kiélezett, továbbra is. A Haas (Zoli - KicsiRiki) az úr 102 ponttal, mögöttük 10 pontos hátrányban a Mclaren Enosz és Ádi párosa, akik remek erőt képviselnek közösen a pályán. Mindössze 0,5 pont az előnyük a Gonosz és Dani által terelgetett Alfa Romeo-k előtt, és további 1,5 pont hátrányt számlál Pori és Soska párosa a Renault színeiben. Egy szó, mint száz, fej-fej mellett a TOP csapatok. Kíváncsian várjuk, ki kerül lépéselőnybe a másikhoz képest.

Az aktuális tabellát itt éritek el:

Tabella

Baku City Circuit

Utcai pálya

Kanyarok száma: 20

Pályahossz: 6003 m

Főfutam versenytáv: 26 kör (156,078 km)

Káosz futam versenytáv: 13 kör (78,039 km)

Leghosszabb egyenes: 2010 m

Március 22-én Vasárnap a megszokott időpontban 18:10 kor tartatok velünk, keressetek minket a youtube-on.

Kezdőoldal teteje.

Amennyiben szívesen kipróbálnád magad szervezett körülmények között, ne habozz, szeretettel várunk! Jelentkezés menü alatt megteheted.