Következő verseny rovat (BAHRAIN)

2020.03.06

Egy kis esélylatolgatás Vortext tollából 

Bahrain - Szahír

Alig jelent meg a hivatalos végeredmény a szezonnyitó Ausztrál futamról, holnapután máris folytatódik a szezon, a következő állomás Bahrain.

Bahrain jelentősen más karakterisztikájú versenypálya a melbourne-i aszfaltcsíkhoz képest. Rengeteg az egyenes és a gyors kanyar, de kemény féktávokból sincs hiány. Mindezt különlegessé teszi, hogy lámpafényben versenyeznek majd a srácok.

Hangos fogadtatásban volt része a szezonrajtnak, és kellőképpen izgalmas versennyel tették méltóvá a versenyzők. Páran várakozáson alul, mások várakozáson felül teljesítettek, izgalmas szezont vetítve elénk.

Zoli szenzációs szezonrajtja kényelmes helyzetbe hozta, a második fordulót 18 pontos előnnyel várja, ami egy főfutamon elért második helynek felel meg. A konstruktőri versenyben is stabil 7,5 pontos előnyre tett szert a Haas a második helyen tanyázó 34,5 pontos McLarennel szemben, akik az egyik legmeggyőzőbb csapatteljesítményt nyújtották. Enosz vitathatatlanul bajnoki kihívóként lesz jelen a folytatásban a tempója alapján, jelen pillanatban az összetett 4. helyet foglalja el 18 ponttal, de csapattársa Ádi nagyságrendileg ugyanannyi pontot zsebelt be, számszerűen 16,5-öt. Vajon Bahrainben sikerül-e a McLarennek Zoli és a Haas elé kerülniük?

A csapatversenyek tekintetében masszív párossal rendelkezik a Renault. Pori és Soska is tapasztalt, gyors és stabil pontszerző hírében állnak, a 3. helyet foglalják el 29,5 ponttal. Nem titkolt cél a csapatok között megszerezni az elsőséget az igény végén, tekintettel arra, hogy a tavalyi szezonban ez sikerült a számukra.

A Ferrarinál felemásra sikeredett a kezdet. Vortex személyében sikerült 20 pontot bezsebelniük, Lambo mellől viszont elpárolt a szerencse így a Renault-hoz képest 9,5 pontos hátránnyal érkeznek Bahrainbe.

Az Alfáknál hasonlóan alakultak a dolgok, Gonosz egy főfutamon elért 7. hellyel és egy káoszfutamon megszerzett 3. hellyel járult hozzá a pontvadászat sikerességéhez. Daninak nehéz versenye volt, de 3 ponttal sikerült növelni a csapatteljesítményt. A Ferrarihoz képest mindössze 2,5 pont hátrányban vannak, vajon Bahrainben sikerül-e elkapniuk a Pirosakat?

A Mercedes, és a Red Bull komoly hátránnyal kezdték az évet. Tunyonak nem sikerült a pontszerzés, Mike balesete sem segített a helyzeten, így Mike-nak köszönhetően 10 pont áll a nevük mellett. Nem sokkal lemaradva, de mindenképpen a balul sikerült rajtnak köszönhetően 7 ponttal áll Cucu és Sanyi, akik nagy reményekkel érkeznek Bahrainbe.

Luigi kiszolgáltatott helyzetben találta magát ilyen szempontból, hiszen egyedül harcol jelenleg a TorroRosso színeiben, és a balszerencse is utolérte a szezonnyitón. Bahrain tökéletes lehetőség a javításra, és egyértelműen az a cél, hogy az első pontokat megszerezze, amire minden esélye meglesz, hiszen a hétfői teszten komoly tempót mutatott.

Az aktuális tabella itt érhető el.

Hogy kinek sikerül feljebb lépni a rangsorban Vasárnap kiderül, Március Nyolcadikán, 18:10-kor tartsatok velünk!

Bahrain International Circuit

Épített pálya - Esti futam

15 kanyar

Főfutam versenytáv: 29 kör/156,948 km

Káosz futam versenytáv: 15 kör/81,180 km

Céltól az első kanyarig: 337 m

Ha szereted az autósportot, és szívesen kipróbálnád magad szervezett körülmények között, akkor ide kattintva csatlakozhatsz hozzánk. Várunk szeretettel!


Vortext