Következő verseny rovat - Marina Bay Street Sircuit, SINGAPORE 

2020.06.21


Június 21. napján újra folytatódik a TOP liga GOLD bajnoksága, és a szezon végéig már nincs is megállás, de hogyan is állunk a tizennegyedik forduló előtt?

Monzában Sanyi (Red Bull) és Ádi (McLaren) harcolt érdemben a győzelemért, így előrevetítette, hogy új futamgyőztest köszönthetünk a futam után, mivel egyik versenyző sem büszkélkedhetett aranyéremmel a tizenharmadik fordulót megelőzően. A Sanyi végső sikerével végződő összecsapáson még Vortex (Ferrari) egy kvalifikáción elért 3. hellyel, Luigi (Torro Rosso) egy főfutamon elért 5. hellyel és Lambo (Ferrari) a káoszfutamon megszerzett első dobogójával hívta fel magára a figyelmet.

A dráma azonban itt nem ért véget. Elkészült a versenybizottság jegyzőkönyve az Olasz futamokra vonatkozóan és a szezon eddigi legsúlyosabb büntetését osztották ki. Kettő versenyzőnek is felelnie kellett az Olasz forduló után. Tunyo-t (Mercedes) és Poliak-ot (Racing Point) vétkesnek találták szándékos autótörés miatt, így a versenybíróság mind a kettő versenyzőt eltiltotta a soron következő, vasárnapi Szingapúr időmérőjétől, továbbá a Mercedes csapatát diszkvalifikálták a teljes 13. fordulóból. Az esetet követően Tunyo benyújtotta lemondását a versenybírói pozícióját illetően, helyét Vortex veszi át.

Sanyi sikerének talán Enosz (McLaren) örül a legkevésbé, aki az első helyről való kiesésével elveszíttette a tabella negyedik helyét, és csapattársa elé esett vissza az ötödik helyre. Enosz tempója megkérdőjelezhetetlen, 4 pole (legtöbb a szezonban), 1 főutam- és 3 káoszfutamgyőzelem is fűződik a nevéhez egyéb sikerek mellett, azonban a konzisztens teljesítmény hiányában a TOP5 végére került, amivel biztosak lehetünk benne, hogy nem elégedett a McLaren sikeresebb versenyzője. Szingapúr jó esély lehet Enosznak, hogy elkapja Sanyit. Ha kettejük párharcát megfűszerezzük egy kis Porival (Renault) és esetleg egy kis Ádival, akkor garantáltan szórakoztató végső összecsapásokra számíthatunk a következő hetekben.

Az élen Gonosz (Alfa Romeo) bő 20 pontos előnnyel áll Zolihoz (Haas) képest és ugyanez az előny figyelhető meg az Alfa Romeo javára a McLarenekkel szemben. Az elmezőnyön felül a legnagyobb harc még a TOP 10-be kerülésért folyik, ahova Luigi tört be Soska (Renault) kárára, és Lambo is rohamléptekben kezdett bele a pontgyűjtésbe Belgium óta.

Gonosz az élen marad, vagy Zolinak sikerül faragni hátrányából, esetleg visszafoglalni a vezető helyet az Alfa Romeo versenyzőjétől? Pori, Sanyi és Enosz közül ki ünnepelhet majd a dobogón a végelszámolásnál? Ki tesz egy lépést a TOP10 kiérdemlésért és vajon kijön-e a gödörből a Mercedes?

Vasárnap kiderül, tartsatok velünk!

Marina Bay Street Circuit

Esti, villanyfényes futam

Pályahossz: 5065 m

Főfutam versenytáv: 31 kör / 157,015 km

Káoszfutam versenytáv: 15 kör / 75,975 km

Kanyarok száma: 24

Közvetítés: 2020.06.21 18:10 Facebook