Következő verseny rovat: (Red Bull Ring)

2020.05.02

Red Bull Ring

Vasárnap már úgy megyünk aludni, hogy túl leszünk a bajnokság felén, ugyanis a 18 fordulós TOP liga 9-dik köréhez érkezünk, amelynek az ausztriai Red Bull Ring ad otthont. A múlt hétvégi Francia GP-n a káosz futam technikai okok miatt halasztva lett, a vasárnapi versenyprogram ennek pótlásával fog indulni, így utoléri a naptárat a bajnokság.

A bajnoki címért ádáz küzdelem folyik, Gonoszt találjuk a tabella élén, mögötte Zoli, aki nem kevésnek mondható 21,5 pontos hátránnyal követi őt. Ha valaki tudja, hogy ez semmire nem garancia az pont Zoli, hiszen a bajnokság első szakaszában sokáig Ő vezette a bajnokságot, több mint 20 pontos előnnyel. Vajon Ausztria melyik versenyzőnek fog kedvezni?

A második sorban még kiélezettebb a harc. Enosz mindössze fél ponttal előzi a bajnok Porit, talán a legizgalmasabb csata jelenleg az övék, így az ausztriai a hétvégén kettejük párbaja ígéri a legnagyobb izgalmakat, és ki tudja, talán megszerzik Spielbergeben az idei első győzelmüket!?

A középmezőny legeleje és az él menők között továbbra is Sanyi (Red Bull) nevét találjuk, a változás mögötte történt, Ádi (McLaren) 1 ponttal átvette a hatodik pozíciót Vortextől (Ferrari). Tunyo (Mercedes) került legközelebb hozzájuk a múlt hétvégi szenzációs győzelmének köszönhetően, de Dani (Alfa Romeo) is feljebb léphetett egy pozíciót, ugyancsak Soska (Renault) kárára.

A Red Bull Ring rövid pálya, bő 1 perc alatt körbeérnek a versenyzők így nagyon kicsi különbségekre számíthatunk és a TOP 10-en kívül is mindenki lesben áll, hogy betörjön oda, így a mezőny hátsó fele legalább annyi izgalmat és lehetőséget hordoz magában, mint az első. Ha valahol lehetséges kitűnni a mezőnyből, az a sokszor esős futamokat hozó Spielberg!

Vasárnap, 2020.05.03-án 18:10-kor tartsatok velünk!

Spielberg, Ausztria

Red Bull Ring

Pályahossz: 4326 m

Kanyarok száma: 10

Fő futam: 36 kör / 155,726 km

Káosz futam: 18 kör / 77,868 km

Leghosszabb egyenes: 868 m

Az aktuális tabella itt érhető el:

tabella

Amennyiben szereted az autósportot, és szívesen kipróbálnád magad, jelentkezz tesztvezetésre, vagy egyenesen versenyzőnek, szeretettel látunk!

itt