Következő verseny rovat: Germany - Hockenheimring

2020.05.17

Hölgyeim és Uraim!

Elérkezett a nap, amikor a TOP Liga 20 fővel áll rajthoz. Az esti programajánlatunk a bajnokság 11. fordulója, a Német GP.

A Brit verseny után kettő büntetést osztottak a versenybírák, Ádi (McLaren) rázárt Porira az utolsó kanyarban, akinek emiatt megsérült a szárnya, Soska (Renault) pedig egy apró figyelmetlenség miatt a SC fázis alatt hajtott Szemibe, aki emiatt 5mp büntetést kapott. Mindkettő versenyzőt 3-3 ponttal büntették a stewartok. A tabellán nem sok változás történt, éppen csak az első helyen cserélt helyet egymással Gonosz (Alfa Romeo) és Zoli (Haas). Az Alfa Romeo tempókirálya 20 pont előnyre tett szert, de már csak pár órát kell várjunk, hogy Zoli visszavághasson riválisának.

A Német pálya nagy izgalmakat rejthet, hiszen itt alig lehet majd különbség a versenyzők között. Nagyon technikás a pálya egy apró hiba akár másodpercekbe is kerülhet.

Gonosz társa és szövetségese, az Alfa Romeo versenyzője Dani, bizakodóan áll a futam előtt.'' Szeretem a Német pályát, a dobogóért szeretnék harcolni és persze kettős Alfa győzelemmel ünnepelni! "- nyilatkozta Dani. A konstruktőri bajnokságban az Alfa jelenleg az élen van. Első számú kihívójuk a McLaren, Ádi és Enosz vezetésével, bár jelenleg lemaradtak Daniéktól. 

"Hockenheim a kedvenc pályáim közé tartozik, ezért várom a hétvégi versenyt. - mondta nekünk Ádi. "A pálya gyors, lehet előzni is, ezért is tartozik a kedvenceim közé. Remélem, hogy Enosszal jó eredményt tudunk elérni, mert szükségünk lenne a bajnokságban a pontokra, hogy versenyben maradhassunk a bajnoki címért."

Az elmúlt 3 versenyen esett az eső, és Németországban sem mondhat senki biztosat, hiszen híres a változó időjárásáról. Abban mindenki egyetért, hogy egy száraz verseny időszerű lenne, de sajnos ezt nem a versenyzők döntik el.

Hockeinheim, Németország

Hockeinheimring

Pályahossz: 4754 m

Kanyarok száma: 16

Főfutam versenytáv: 34 kör / 161,636 km

Káosz futam versenytáv: 17 kör / 80,818 km

Leghosszabb egyenes: 1240 m

2020.05.17-én 18:10 kor tartatok velünk!