Következő verseny rovat: (France)

2020.04.26

Le Castellet, Franciaország

2020.04.26. napján a TOP liga a nyolcadik fordulójához érkezik. Mind az egyéni tabellán, mind a csapatbajnokságban komoly változások történtek a múlt heti Montreál után, izgalmasnak ígérkezik az este, érdemes lesz velünk tartani.

Az egyéni tabella kezd érdekes lenni, 6 versenyen keresztül Zoli magabiztosan vezette a a bajnokságot, majd egy rosszul sikerült Monaco és Montreál után vissza lett szorítva a második helyre. A trónt Gonosz birtokolja, akivel a soron következő Francia GP-n lehet megküzdeni a versenyzőtársaknak.

A csapatbajnokság tekintetében Zolinak és a Haasnak már Monaco után is volt oka az elégedetlenségre, ugyanis a McLaren, Enosz és Ádivettel párosa bejelentkezett a bajnoki címre, és átvette a vezetést. A McLarennek sem tarthatott sokáig az öröme, és a Haas is tovább csúszott lefelé a tabellán. Az Alfa Romeo Gonosz dupla győzelmével, és  a káosz futamon elért kettős győzelemmel a harmadik helyről ugrott az élre, így Gonoszék a lehető legkedvezőbb helyzetből várhatják a ma esti futamot.

Rengeteg verseny van még hátra, így a kihívóknak bőven van még idejük a harcra, nézzük hát meg hogyan állunk a statisztikával 7 verseny után.

Talán a futamgyőzelmek száma a legbecsesebb tényező, a 7 versenyből négyet Zoli (Haas) tudhat magáénak, a fennmaradt 3 verseny Gonosz nevéhez köthető. Enosz szurkolói mindenképp látni szeretnék kedvencüket a dobogó tetején, ahogyan a regnáló bajnok szimpatizánsai Poritól várják az áttörést. Az biztos, hogy az idő fogy, így ha versenyben akarják tartani bajnoki reményeiket, többször kell Zolit és Gonoszt maguk mögé utasítaniuk, mint ahogy az sikerült a bajnokság első harmadában.

A Káosz futamgyőztesek száma magasabb, 5-en is büszkélkedhetnek káoszarannyal. A francia GP előtt Enosz és Gonosz holtversenyben áll az élen. Ők idén kettő káosz aranyérmet érdemeltek ki. A 25 % -os, fordított rajtráccsal induló verseny végén örülhetett még a szezonban Zoli, Pori és Sanyi.

A Pole pozíció ugyancsak komoly presztízzsel bír. A kiosztott 7 rajtelsőségen 3-an osztozkodnak. Enosz neve itt is az élen, immáron egyedüliként, 3 rajtelsőséggel utasítja maga mögé a 2-2 pole-t számláló Zolit és Gonoszt. Érdemes megjegyezni, hogy Gonosz a 2 időmérős győzelmét az elmúlt 2 versenyen szerezte, Monacóban és Montreálban, zsinórban. Vajon Franciaországban folytatódik Gonosz remeklése?

A dobogós helyezések lista tetején is két ismerős név szerepel, a bajnoki címért ádáz küzdelmet folytató Gonosz és Zoli is 5 pódiumos eredményt tudhat magának, kihívóik, Enosz és Pori 4-et. A listán találjuk még Vortex (2 db) és Sanyi nevét. A Káosz futamokat beleszámolva már Gonosz neve emelkedik a legmagasabbra, 6 db káosz dobogót szerzett, de ezen a listán az Alfa Romeo másik versezője, Gonosz csapattársa, Dani is megtalálható a Bahrein-i káosz 3. helyének és a múlt versenyen elért második helyének köszönhetően. A két Alfás közrefogja Sanyit (4db) Zolit, Enoszt, és Porit, akik fejenként 3 káosz dobogóval rendelkeznek.

A leggyorsabb körök trónján senki sem ül, 7 verseny - 7 különböző feliratkozó. Leggyorsabb körrel rendelkezik: Zoli, Gonosz, Cucu, Pori, Vortex, Tunyo és Dani. (Káosz: Zoli 3 db, Enosz 2 db, Gonosz 2db.)

Az aktuális tabella itt érhető el:

https://www.trustliga.hu/masolat-versenynaptar3/

A múlt versenyen új tagokkal bővült a mezőny, Jampy egyenesen egy Mercedesbe ülhetett be Tunyo csapattársaként, és ugyan Tunyo balszerencséjének köszönhetően, de a káosz futamon Tunyo előtt is tudott végezni első káosz versenyén. Sajnos mivel a TOP 10en kívül történt, ezért egyelőre pont nem járt a sikerért, de elégedett lehet bemutatkozásával. Poliak29 a RacingPoint csapatát indította útjára. A felvidékről játszó újonc végtelenül lelkes, ami elég ahhoz, hogy kompenzálja a tapasztalat hiányát. Ezúton is mindkét frissen csatlakozott társunknak rengeteg sikert kívánunk!

La Castellet, Franciaország

Circuit Paul Ricard

Pályahossz: 5842 m

Kanyarok száma: 15

Főfutam: 27 kör / 157,734 km

Káosz futam: 14 kör / 81,788 km

Leghosszabb egyenes: 960 m

Ha szenvedélyed az autósport és szívesen kipróbálnád magad szervezett körülmények között, akkor ne habozz, jelentkezz tesztvezetésre, vagy egyenesen versenyzőnek az alábbi linken.

https://www.trustliga.hu/masolat-versenynaptar/

BL