(S2) Következő verseny - HUNGARY

2020.08.16

Season 2, 1/17 forduló, Hungaroring

Mindössze néhány órát kell várni, hogy a mezőny versenyzői megkezdhessék menetelésüket, amelyben 17 forduló áll majd rendelkezésükre céljaik eléréséhez. A következő 6 hétben minden vasárnap versenynap lesz, ma este hazánk aszfaltcsíkja biztosítja a szezonnyitót, utána Ausztria, aztán dupla arab forduló Bahrain, Abu Dhabi, majd kettő utcai pálya Azerbajdzsán és Szingapúr zárja a sort.

Egyelőre sok a kérdőjel. A tavalyi év Zoli (Haas) menetelésével kezdődött, aztán Gonosz (Alfa Romeo) dominált, ami végül meghozta számára a bajnoki címet. Mögöttük a szezon végére Pori és Sanyi csatázott a dobogó legalsó fokáért Sanyi menetelésének és Enosz nullázásainak köszönhetően, végül Pori örülhetett. Ennek ellenére a múlt szezon nem garancia az újra nézve, egyelőre nem lehet tisztán látni, hogy ki milyen erőt képvisel, az azonban sejthető, hogy Mercedes Enosz, Geri párosa és a Haas Zoli, TomiTA párosa az élmezőny részét fogja alkotni, a regnáló bajnok Gonoszról nem is beszélve, és ha idevesszük Ádivettel-t, Vortexet vagy éppen Porit és Sanyit, akkor biztosak lehetünk abban, hogy senki sem várhatja nyugalomban az összecsapást.

Az élmezőny könnyen összemosódhat a középmezőnnyel, ahol még nagyobb a homály. A rajtrács eddig meg nem említett része gyakorlatilag kivétel nélkül alkalmas a TOP10 re, így öldöklő csatakra számíthatunk mind az egyéni, mind a csapat versenyfutásban. Az hogy a szezonnyitó Magyar futamot ki és hogyan rakja össze, azt vasárnap 18:10 megtudhatjátok. Tartsatok velünk!

Magyarország, Hungaroring

Hossz: 4 381 m

Kanyarok száma: 14

Főfutam versenytáv: 35 kör / 153,335 km

Káoszfutam versenytáv: 18 kör / 78,858 km

Trust pályarekord: 1:16.476 Lambo (USR, 2020.06.01)


BéeL