Következő verseny - BRAZIL

2020.07.12

Bajnokot avatunk?

Az utolsó versenyek egyike következik, a tizenhetedik forduló. A szezonzáró Abu Dhabi előtt még Brazíliába látogat a Trust mezőnye, ahol akár már a bajnoki cím is eldőlhet.

Tekintettel arra, hogy fordulónként kettő verseny is megrendezésre kerül, a Főfutam illetve a Káoszfutam, így viszonylag sok pont gyűjthető be egy adott versenypályán. A győzelem 25 pontot ér, a Káoszon 12,5 -et, és ehhez jön hozzá plusz 1,5, ha mindkét versenyen a leggyorsabb kör is az adott versenyző neve mellé kerül, illetve további 1,5 pont, ha egy darab időbüntetést sem kap a szoftvertől. Tehát 40,5 pont zsebelhető be maximálisan fordulónként, na persze ritka, hogy egy versenyző mindet begyűjti. Az egy fordulóban legtöbb pontot gyűjtő versenyző Zoli (Haas), aki 39,5 pontot szedett össze nem is olyan régen, Mexikóban. Habár Zoli a szezonban a legtöbb győzelmet összeszedő versenyző, szám szerint 11 futamgyőzelem szerepel idén a neve mellett (ebből 8 Főfutam győzelem), addig Gonosz (Alfa Romeo) 8-at (ebből 4 Főfutam győzelem), mégis Gonosz gyűjtögette stabilabban a pontokat idén, így Ő várja kényelmesebb pozícióból az utolsó fordulókat. Mivel Gonosz előnye 26,5 pont és maximálisan 40,5 pont szerezhető fordulónként, így Gonosz abban az esetben bajnokká lép elő Brazíliában, ha 14 ponttal többet szerez Zolinál.

A csapatverseny esetében egy fokkal jobban eldőlt a harc. Az Alfa Romeo 84,5 pont előnnyel érkezik a McLarennel szemben a Sao Paolo-i aszfaltcsíkra. Egy csapat maximálisan 69 pontot szerezhet, így Daninak és Gonosznak 15,5 ponttal kell többet vadásznia este, mint Narancssárga riválisainak. Tudva, hogy Enosz nem tud rajthoz állni ma, minden esély megvan rá, hogy a szezonzáróra bajnokcsapatként érkezzenek Gonoszék.

Vortex (Ferrari) és Ádi (McLaren) között még mindig nagy csata dúl a 6. pozícióért, amely automata kvalifikációt jelent a következő szezonra, mindössze bő 10 pont Vortex előnye. A TOP10 be jutásért pedig még minden kérdés nyitva, bárki oda érhet egy jól sikerült versennyel.

Mit vártok a mai futamtól?

17/18.

Sao Paolo, Brazíila

Autodromo Jose Carlos Pace (Interlagos)

Pályahossz: 4309 m

Kanyarok száma: 15

Főfutam versenytáv: 36 kör / 155,124 km

Káoszfutam versenytáv: 18 kör / 77,562 km

Leghosszabb egyenes: 1394 m

18:10 kor tartsatok velünk!


BéeL