(S2) Következő verseny - Bahrain

2020.08.31

Season 2, 3/19

Javában zajlik már az Augusztus 16-án elrajtolt Trust liga bajnoksága, ahol kettő fordulón vagyunk túl. A legutóbbi versenyen, Ausztriában végtelenül profi versenyzést láthattunk, a mezőny szorosan egymás mögött és egymást előzgetve teljesítette a versenytávot. Az Ausztriai verseny minőségét jól tükrözi , hogy a két versenyen összesen egy kieső volt, és egyszer sem volt szükség a biztonsági autóra. De a múlt elmúlt, a bahreini sivatag híres a gumikopás magas mértékéről, így stratégiákban színes és szoros versenyre készülhetünk este. A múlt szezonban Gonosz zseniális húzásának köszönhetően, miszerint csak egyszer állt ki a boxba friss gumikért, megnyerte a versenyt. De most mit várhatunk?

Magyarországon Enosz (Mercedes) mindent megnyert, így Ausztriában szerzett negyedik helyével, illetve a Káoszfutamon megszerzett második helyével nagy fölénnyel vezeti továbbra is a bajnokságot. A Mercedes bajnokaspiráns versenyzőjének 60,5 pontjához képest az Ausztriai győztes, Ádivettel (Racing Point) 48-at számlál, míg a harmadik helyre TomiTA (Haas) ugrott fel 41 ponttal.

A csapatverseny élen is a Mercedes áll, 96,5 ponttal vezetik a bajnokságot, a második helyen a Haas 56 ponttal, akik reményeik szerint a bajnoki címért küzdhetnek idén, habar sajnos a Főfutamon még nem sikerült dobogóra állni sem a kétszeres bajnoknak Zolinak, sem a pokolian gyors csapattársának TomiTAnak sem, habár TomiTA egy Káoszfutam győzelmet már ajándékozhatott a neki szurkolóknak. A harmadik helyen szorosan a Haas mögött Ádivettel csapata, a Racing Point áll 55 pontot számlálva.

Izgalmasnak ígérkezik a McLaren-Alfa Romeo-Ferrari csata is, akik 26-24,5-24 ponttal gyakorlatilag egyvonalban állnak, kérdés melyik csapat párosa rakja össze jobban

Bahrein-t és indulhat meg az élen álló trió felé?!

Szahír, Bahrein

Bahrain International Circuit

Hossz: 5 412 m

Kanyarok száma: 15

Főfutam versenytáv: 29 kör / 156,948 km

Káoszfutam versenytáv: 15 kör / 81,180 km

Trust pályacsúcs: 1:27.548 - Enosz (Season 1, időmérő)


BéeL