Kína - Zoli, Gonosz, Pori

2020.03.26

Zoli (Haas) ismét behúzta, már 2 győzelem, 2 pole pozíció, 1 káosz futam győzelem és egy káosz futamon szerezett leggyorsabb kör szerepel a nve mellett, mindezt 3 verseny után. A dobogósok nyilatkozatai következnek.

"Szerintem egy nagyon jó verseny volt. Jó volt a stratégiám is így be tudtam hozni az autót az 1. helyre. A verseny vége felé Enosz nagyon közeledett rám, de mikor már csak 4-5 kör maradt hátra akkor 2-3 mp-nél már nem tudott jobban megközelíteni, gondolom addigra már az ő gumija is elkopott. A 25%-os versenyemet viszont nagyon elrontottam, az utolsó helyről felhoztam a 3.helyre, viszont az 1-es kanyart elfékeztem és már nem tudtam visszajönni, mert a többieket el kellett engednem, de ez van. Nem lehetek mindig a dobogón."

Gonosz (Alfa Romeo) alternatív stratégiája bravúrosan kifizetődött, a 10. helyről rajtolva egészen a második helyig kapaszkodott. Gonosz dupla második helyével a legtöbb pontot szerezte Kínában.

"Mivel mindenképp közepes keveréken akartam indulni, ezért az időmérőn csak 1 kör teljesítésére volt lehetőségem, amibe többször is belehibáztam, így csak a 10. helyről tudtam elindulni. Az alternatív stratégia ismét kifizetődött, mindkét futamon a második helyen sikerült célba érnem, két leggyorsabb körrel és a két büntetés nélküli futammal."

Pori (Renault) mindössze 0.006 ezreddel maradt le a pole-ról, sőt a rajtnál át is vette a vezetést, végül a harmadik helyre tudta behozni az autót Kínában.

" Újabb versenyt sikerült teljesítenem a szezonban és szerencsével ugyan, de odaértem a dobogóra!Az időmérőm jól sikerült mindössze 6 ezreddel maradtam le pole pozícióról, amit végül Zoli kaparintott meg! A rajtom jó volt, az első kanyarban már az élre is sikerült állnom,majd sajnos a későbbiekben túlhúztam a kiállást és Zoli átugrott,majd sajnos. Gonosz,és Enosz is szépen sorban.Mentem előre mondván "eltesszük, ami leesik", majd Enosz ütközés miatt újra mögém került, és így én kaparintottam meg a 3-ik helyet!"

Szívből gratulálunk a dobogósoknak!

Ha lemaradtál volna a futamról, az alábbi linken visszanézheted:

https://www.youtube.com/watch?v=FoKNfbPzaGI

Bakuban, 2020.03.22-én este 6:10-kor folytatódik a történet, tartsatok velünk akkor is!