Jövő héttől 2 ligára bomlik a TRUST

2020.05.22

Szorgos előkészítő munka eredményeként 2020. május 28. csütörtöktől elindul a TRUST SILVER ligája élő közvetítéssel hasonló rendszerben, mint eddig a GOLD liga.

Köztudomású, hogy Pollák Laci és Enosz barátunk és ligatársaink hathatós háttérmunkájának köszönhetően 1 hét alatt 9 fővel bővültünk. Ez a hirtelen fejlődés okozott persze némi zavart a gépezetben, de mára minden kikristályosodott. Erről szeretnénk minden olvasót tájékoztatni:

A GOLD liga jelenlegi 18 első körben érkezett versenyzőjéhez a 2020/1 bajnokság végéig minden további futamon 2 fő szabadkártyával (wildcard) csatlakozhat a Williamsek ülését elfoglalva. A szabadkártya a liga szabályzata szerint a selejtező futam illetve később a SILVER liga mindenkori csütörtöki futamának első 2 helyezettjét illeti meg. Az egyéni eredmények és a  Williams istálló pontjai természetesen beleszámítanak majd a GOLD bajnoki tabellába. Amennyiben egy GOLD versenyző előre jelzi, hogy az adott futamon nem tud megjelenni, úgy az adott SILVER futam 3. helyezettje jogot szerez az üresedő autóban történő versenyzésre a GOLD futamon, de az elért pontjai sem egyéniben, sem a konstruktőri csatározásba nem jegyezhetők.

Előzetes tervek szerint ez a rendszer a 2020/2 bajnokságra annyiban fog változni, hogy a GOLD liga 18 fix versenyzője az offsession-ban megrendezett válogatón elért átlagidők alapján rangsorolódik. Erről részletesen mindenkit tájékoztatni fogunk a későbbiekben.

Vezetőség