KÖZLEMÉNY

2020.03.26

A közvetítés kommentjeiben felmerült kérdéskénta kedves nőzőinktől, hogy a Bakui főfutam utolsó köreiben kiesett versenyzők miért nem érhettek el helyezést?

Ugyan a valódi Forma 1 szabályaiból megszokhattuk, hogy amennyiben a futam egy bizonyos százalékát teljesíti egy adott versenyző, úgy a végelszámolásnál helyezést érve intik le annak ellenére, hogy nem látta meg a kockás zászlót. Azonban a TOP liga szabályzata eltér ettől, éppen az egyszerűség kedvéért.

Ha bármelyik versenyzőnk akár az utolsó kör, utolsó kanyarjában feladni kényszerül a versenyt pl. autótrés miatt, úgy kiesőként tartjuk nyilván. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az a versenyző, aki körhátrányban, kevesebb kör megtételével, deleinti a kockás zászló, az előkelőbb helyen végez a végelszámolásnál, mint adott esetben az, aki az első helyről az utolsó körben esik ki, hiába tett meg nagyobb távolságot a versenyen, mint lekörözött társaik.

A Codemasters F1 2019 szoftvere nem a vezetőség által létrehozott, és a tagok által elfogadott szabályt követi, így hiába jelenít meg más sorrendben bizonyos játékosokat az eredménylistán, a pozíció nem tartható meg.

További fontos információ, hogy jelen pillanatban a szoftver által adott büntetéseket nem írhatják felül a versenybírók, annak ellenére sem, ha büntetés bizonyíthatóan igazságtalan. A TOP liga szabályzatának módosítását a vezetőség felülvizsgálja, azonban az aktuális szezonban nem várható módosítás!

A versenyekhez jó szórakozást kívánunk!

Üdvözlettel,

A TOP liga vezetősége