Interjú rovat

2020.02.19

A 2x-es TRUST bajnok

Zoli: "Elvesztettem a koncentrációm, a szezon végére pedig már feladtam!" 


Már tűkön ülünk, hiszen Március Elsejével indul a Trust 18 futamból álló ps4 F1 bajnoksága, amely szoros csatákat és kiélezett izgalmakat ígér mind az élmezőny, mind a középmezőny tekintetében.

Zolival (Zoli_01 - Haas) beszélgettünk, aki nem kevesebb, mint 2 Trust bajnoki címmel büszkélkedhet, így méltán nevezhetjük az egyik, ha nem a legversenyképesebb versenyzőnek a rajtrácson, továbbá tempóján túl a vezetéstechnikájával is kitűnik sokak közül. Ha Zoliról beszélünk, elengedhetetlen téma a vezetéstechnikai segédeszközök használata."Ahhoz, hogy minden segédletet kikapcsoljon egy adott versenyző, az kell, hogy ismerje meg az autója viselkedését, ezalatt azt értem, hogy ha esetleg megcsúszik az autója, akkor tudja, hogy mit kell tenni."

A legtöbb versenyző tart attól az úttól, ami rá vár, ha fejlődni akar.

"A legelső dolog a kipörgésgátló, amit ki kell kapcsolni és azt kell megtanulni kezelni, de azt is csak szép sorban. Példaképp, ha full TC-vel (TractionControl = Kipörgés gátló - szerz.) mentél akkor a medium-ot kell bekapcsolni és így tovább. Aztán jöhet majd az ABS kikapcsolása. Abban biztos vagyok, hogy ha megtanul TC nélkül menni egy adott játékos akkor nagyon sokat tud javítani az idején, de azt leszögezem hogy nem könnyű megtanulni.Kitartás és akarat a két legfontosabb dolog, hogy ha valaki abban gondolkodik, hogy elkezdi kikapcsolni a dolgokat. Nekem néha az ABS hiánya okoz gondokat, de nem vészes a helyzet."

Zoli ugyan a tavalyi szezonban az előkelő negyedik helyet szerezte meg, ám ez egyértelmű csalódás volt a két bajnoki cím után.

"A szezon elején még minden jól ment aztán jöttek a bajok egyes pályákon. Elvesztettem a koncentrációm és emiatt kiestem a versenyből vagy a csapattársammal voltak gondok, sokszor nem értettük meg egymást, de még sorolhatnám az ehhez hasonló dolgokat. A szezon végére pedig már feladtam. Őszintén szólva, már nem volt kedvem harcolni a 3. helyért." 

Zolit nem úgy ismerjük, aki sokáig marad motiválatlan, és ő is tudja, új szezon új esélyek. 

"Az egyszer biztos, hogy ebben a szezonban ilyenek nem fognak megtörténni. 100% odafigyelést és jól felkészült stratégiát fogok biztosítani magamnak és a csapattársamnak egyaránt." 

Idén más kihívások várnak Zolira, tekintettel arra, hogy a mezőny alaposan átszerveződött, többen is indulnak bajnoki reményekkel az idei szezonnak. 

"Ebben a szezonban minimum a 2. helyet szeretném megszerezni, de egyértelmű hogy az 1. hely még jobb lenne. Remélhetőleg törésmentes és izgalomban gazdag lesz ez a szezon is." 


A konstruktőri verseny ugyancsak ígéretesnek bizonyul. E tekintetben Zoli a Haas csapatát erősíti. 

"Remélem majd a csapattársam is jó pozíciókat fog behozni így nagy esélyt adva annak, hogy a konstruktőriben a Haas legyen az első helyen. Minden versenytársamnak már most sok sikert kívánok. Törésmentes és tiszta versenyt mindenkinek!" 

Az idei szezonban Zolinak a konstruktőri versenyben KicsiRiki lesz a segítségére. Ezúton is sok sikert kívánunk Nektek!

Vortext