Interjú állandó kommentátorunkkal: Charles

2020.08.31

Charles-szal beszélgettünk, hogyan látja az idei szezont?

Charles már az év eleje óta kommentálja a LvL Up Trust Online Paddock F1 Esport versenyeit, így jelenleg már a második szezonban kommentálja az időmérőket és futamokat.

Mióta vagy kommentátor és hogyan alakult ki, hogy foglalkozz ilyesmivel? Közvetítesz egyéb esport eseményeket a F1-en kívül?

Őszintén mondom, elég amatőr vagyok még ebben a szakmában. Évek óta a LvLUp Esport Egyesületének tagja vagyok és először itt is hallottam a Trust tevékenységeiről. Év elején mikor láttam, hogy üresedés van kommentátori pozícióban, így gondoltam próbát teszek és így utólag látva, jó döntést hoztam.

Eddig egyszer volt lehetőségem F1-en kívül esport eseményt kommentálni, amikor is a szombathelyi LvLUp Esport bárban megrendezett Fifa bajnokságot kommentálhattam le. Nincs sok tapasztalatom, de nyitott vagyok minden lehetőségre. Ha kapnék lehetőséget rá, hogy League of Legends-t kommentáljak, akkor elmondhatatlanul boldog lennék, ugyanis ez a játék áll legközelebb a szívemhez.

Mennyire követed a valódi F1-et, van-e kedvenc csapatod vagy versenyződ, esetleg pályád?

2004 óta nézek F1-et és már akkor is hatalmas Ferrari rajongó voltam, Schumacher volt a kedvencem. 2006-ban figyeltem fel a még fiatal Räikkönen-re, aki Schumi visszavonulása után favoritnak lépett elő és azóta is töretlenül büszke Kimi-drukkernak tartom magam. A Ferrari iránt érzett szerelem eltűnni látszik, jelenleg 3 csapat is küzd a kedvenc csapat címért: McLaren, Alpha Tauri és természetesen az Alfa Romeo. Kedvenc pályám Spa és Singapore.

Mit gondolsz mi vagy mik változtak az előző LvL up trust bajnoksághoz képest?

Az első szezon sok új debütáló versenyzőt hozott, a teljesítményük ezért változó volt. Voltak, akik gyorsabban felvették a ritmust, míg másoknak akár több hétvége is kellett. Ezeknek a versenyzőknek a többsége vagy eltűnt vagy pedig lemorzsolódott. Ennek a végeredménye az, hogy a második szezonra a versenyzők egy egységes tömbként érkeztek meg, minimális tempókülönbséggel egymáshoz képest.

Az időmérőkön rendszerint tizedek, századok, sokszor ezredek döntenek. Ezzel együtt Enosz már 2 futamgyőzelemnél és egy káoszgyőzelemnél jár, Ádivettel is nyert már futamot, illetve TomiTA 2 káosz versenyt. Mit gondolsz, kikben lehet benne még futamgyőzelem, és mit gondolsz ki lesz a bajnok?

Ilyen korán még nem szeretnék tippelni a bajnoki cím sorsáról, tudván, hogy még nagyon sok van hátra és a versenyzők is folyamatosan fejlődni fognak. A Mercedesek bitang erősen kezdtek, Enosz tempója és tudása megkérdőjelezhetetlen és ezt be is mutatta nekünk 3 hétvége alatt. Ádivettel egy nagyon tiszta, jó versenyt hozott össze Ausztriában, profi munka volt. TomiTA egyelőre még csak káoszfutamgyőzelemmel rendelkezik, de szerintem csupán idő kérdése, mikor láthatjuk egy főfutamon a dobogó tetején ünnepelni. Ezzel az egyik futamgyőztes tippem is ellőttem: TomiTA mindenféleképpen esélyes, rajta kívül még Zoli, Geri, Vortex, illetve Gonosz küzdhet még győzelemért.

Mit gondolsz a tavalyi bajnoki csatában resztvevők, tehát Gonosz és Zoli mennyire tudja megismételni tavalyi teljesítményét?

Rettenetesen nehéz dolguk lesz, ha ebben a szezonban is aktív résztvevői akarnak lenni a bajnoki csatának. Zoli folyamatosan a dobogó körül autózik az elmúlt futamokon, míg Gonosz teljesítményét talán az idei Ferrarihoz tudnám hasonlítani: nagyok az elvárások és nincs meg a teljesítmény, így visszasüllyedt a középmezőnybe. Bízom benne idővel ő is megbarátkozik a játékkal és ismét magára talál majd, ha pedig ez bekövetkezik, akkor fel kell kötni a nadrágot. Mindkét versenyzőtől várom a futamgyőzelmet, remélem, teljesítik majd ezen "kívánságom".

Mit vársz a következő versenytől, Abu Dhabitól?

Időmérőn Mercedes dominanciát várok, két nagyon gyors versenyzője van a csapatnak. A futamok már hozhatnak meglepetést. Jelenleg 5-6 versenyzőt tudnék megnevezni a főfutam dobogójáért folytatott harcba: a két Mercedes pilóta, a két Haas versenyző, Ádivettel és Vortex. Az ő brutális tempójukat nem lehet megkérdőjelezni. A káoszfutamon dobogóért harcolhatnak a középmezőny versenyzői is, pl. az Alpha Taurik, a Renaultk és a McLarenek. Véleményem szerint ekkor a legnagyobb esélye a győzelemre még így is az élmezőny utolsó két versenyzőjének lesz.

Köszönjük, hogy a rendelkezésünkre álltál! Tartsatok Charles-szal és a LvL Up Trust-tal Vasárnaponként 18:10-től. 2020. 

Szeptember 6-án Abu Dhabi, ne hagy ki!


BéeL