HAAS interjú: "Minden pont számít és nem fér bele a hiba!"

2020.08.25

A tavalyi bajnoki ezüst érmet szerző Zoli számára nehézkesen indul a szezon. Magyarországon a negyedik rajthelyről próbalt szerencsét, végül Gerivel való balesete miatt feladni kényszerült a futamot, Ausztriában viszont már a Q1-ben búcsúzott.

"Az időmérőt a saját hibámból rontottam el." - nyilatkozott nekünk a kétszeres bajnok. "Azt hittem, hogy tudok menni egy normális kört a közepes gumikon, de ez nem jött össze, mikor pedig ki akartam jönni a lágyon már nem volt idő hogy felérjek és elkezdjem a gyors kört. TomiTA-ra nagyon büszke vagyok, szinte olyan mintha magamat látnám. Én sajnos most szenvedek assistok nélkül, de biztos vagyok benne hogy ez egyszer ki fog fizetődni a számomra. Bahrain megint olyan pálya, mint amilyen az előző két versenyhelyszín is, ABS nélkül elég nehéz menni, mert van olyan kanyar benne, ahol kanyarodni és fékezni is kell, de ABS nélkül ezt nem lehet megcsinálni, mert blokkolnak a kerekek. De igyekszem majd és megpróbálom a legjobb eredményt elérni hogy segítsem a csapatot." - fejezte be nyilatkozatát Zoli.

Zoli friss csapattársa TomiTA, aki az előző szezonban még a Silver ligában mutatkozott be, mostanra az élmezőny része, Ausztriában a harmadik legtöbb pontot gyűjtő versenyző volt és egyértelműnek tűnik, hogy Zolival nekik van a legtöbb esélyük arra, hogy legyőzhessék a Mercedest a csapatok bajnokságában.

"Már a tesztek alatt is kiderült hogy a Mercedes lesz a csapatbajnokságban az ellenfelünk és ezt tudjuk is és az a legfőbb célunk, hogy magunk mögött tudjuk őket. Kettő erős pilóta versenyzik ott (Enosz&Geri), úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk, de rajta vagyunk. Egyéniben a 3. helyre sikerült fel szökni és nagyon küzdök hogy még feljebb legyek, de kapásból minimum 6 pilótát tudnék mondani akikkel küzdenem kell. Szeretem a Bahrein-i pályát és imádom az ilyen típusú pályákat. MInden pont számít és nem fér bele a hiba úgyhogy precízen kell versenyeznem és Zolinak is, de bizakodva várjuk. Összességében ebben a seasonban Haas kontra Mercedes csatát várok az élen. Nagyon nehéz lesz!" - osztotta meg velünk gondolatai TomiTA.

A Mercedes 96,5 pontot számlál, első számú kihívójuk 56-ot, és hozzájuk nagyon közel az Ausztria "bajnoka" Ádivettel csapata, a Racing Point 55-öt.

Vasárnap íródik a harmadik fejezet, 18:10 kor kezdünk, tartsatok velünk!


BéeL