GOLD USA - Zoli, Gonosz, Cucu

2020.07.10

USA- Dobogós nyilatkozatok

Múlt hétvégén az USA-ba látogatott a Trust liga, ahol a bajnokság tizenhatodik fordulóját rendezték meg. A netproblémákkal dúsított vasárnap gyakorlatilag eldöntötte az összetett harmadik hely sorsát, miután Sanyi 0 ponttal távozott, Pori pedig 18 ponttal a harmadik legtöbb pontot gyűjtött pilótaként mehetett aludni aznap, de a bajnoki címért folyó küzdelem Gonosz és Zoli között még zajlik és zajlott. Zoli hátrányban van, és egyre nehezebb a dolga, talán szerencse nélkül már nem is hódíthatja meg az idei bajnokságot, de ami tőle telik megteszi. A Főfutamon nyerni tudott.

"Túl sok mindent erről a futamról nem tudok elmondani, mert szinte hibátlanul mentem, de nagyon örülök, hogy mind a kétszer a dobogón állhattam. Nagyon izgalmas volt az 50%-os verseny főleg úgy hogy engem a versenytáv felétől kidobott a játék, de Soskának (Renault) köszönhetően tudtam folytatni a versenyt és így a dobogó legfelső fokára léphettem. Remélem majd Brazilban is jó eredményeket tudok elérni."

A második helyet és a Káoszfutam győzelmet Gonosz szerezte meg, így összességében Zoli 2,5 pontot faragott 29 pontos hátrányából. Gonosz-t azonban nem tudtuk elérni ezúttal.

A harmadik helyen egy új nevet találhattunk, Cucu első dobogóját szerezte idén, ráadásul az utolsó helyről rajtolva.

"Az időmérőn DSQ-t kaptam, az utolsó helyről rajtoltam, így nem volt opció, medium gumin indultam. Az eső jókor jött meg és a safetycar is. Ki kellet menni még egyszer a boxba lágy gumikért a verseny vége fele, ami hatalmas gumi előnyhöz juttatott. A 3-dik helyet igazából Pori és Lambo hozta össze nekem, meg a büntetések. Sok volt nekik. Nehéz futam volt.

A Káoszfutamon Cucu a kilencedik helyet gyűjtötte be, ezzel összesen 16 pontot szerezve a negyedik legeredményesebb pilóta volt COTA-n.

A dobogósoknak ezúton is gratulálunk!