GOLD - SINGAPORE (Sanyi, Gonosz, Jampy

2020.06.24

Szingapúr dobogósai

A szingapúri fordulót panaszáradat követte, a verseny tele volt Safety Carral és balesettel, aminek köszönhetően az utolsó pillanatokban sem lehetett tudni, milyen végeredmény születik majd. A verseny nagy részében Gonosz (Alfa Romeo) vezette a versenyt, de egy kisebb kontaktnak köszönhetően Vortexxel 5 mp időbüntetést kaptak az egyik biztonsági autós fázis alatt, így végül kicsúszott a győzelem az Alfa Romeo kezéből, és Sanyi nevetett a legvégén, aki így zsinórban második győzelmét ünnepelhette.

"Nagy örömömre van, hogy megint én adhatom a futamgyőztes interjút. Kezdeném a legelejéről. Kvalifikáció. Felépített stratégia volta rá, Q1 piros, Q2 sárga, mert szerettem volna közepeseken rajtolni. Szóval kimentem a Q2-ben megfutni a gyors kört és úgy nézett ki sikerült is, de mikor az első 8 pilóta 8 tizedre van egymástól ott nagyon nehéz befurakodni magad a keményebb gumin. Még az időmérő utolsó másodpercében is kieső helyen álltam, így a végén pirossal kellet mennem még egy gyors kört. A Q3-ban mikor a 4. helyet elértem az jónak tűnt, tudván hogy a legfőbb riválisom Poricivic (Renault) az 5. helyet szerezte meg. Jött a rajt! A verseny előtt volt egy privát tesztem, ott állítottam a kocsi setup-ján. Utólag kár volt, mert pár körön jó volt, de utána nagyon rosszul éreztem magam az autóban. A gumikopás magas volt és túlmelegedéssel is szenvedtem, nem működött jól az autó. Szerintem a rajtom jól sikerült, igaz Pori megelőzött, de tudtam tartani vele a tempót és ez adott okot a bizakodásra a dobogóra. Aztán jöttek a biztonsági autós fázisok, na igen ott többször is Porival a 8-9. helyen találtuk magunkat. Tudtuk hogy előttünk keményebb keverékeken vannak és kopottabbak is a mieinknél. Pori nekiveselkedett Daninak (Alfa Romeo) sikerrel, viszont elérkezett Vortex (Ferrari) mögé, ott nem értették meg egymást és ez mindkettőjük versenyének gyakorlatilag véget vetett. Én mentem Zoli (Haas) után, neki is gondjai voltak, így viszonylag könnyen sikerült megelőzni. Már a második helyen autóztam Gonosz mögött és csak egy dolog lebegett a szemem előtt, haza inni a vasat. Mikor jött a kockás zászló és megláttam, hogy Gonosznak van 5mp büntetése és sikerült megnyernem a versenyt, az valami hatalmas öröm volt, mert nekem ez a pálya a legnagyobb kihívás. Szeretném megköszönni csapatársamnak Cucunak a segítségét Porinak, hogy itt lehetek mert egész szezonban az ad erőt hogy a bajnokkal csatázhatok, illetve akinek felajánlanám ezt a futamgyőzelmet az Sóska (Renault) barátom, aki épp aznap ünnepelte születésnapját és mentálisan sokat támogat egész évben. Remélem Mexikóban is én nyilatkozhatok." - zárta gondolatait a kétszeres futamgyőztes.

"Nem sokat gyakoroltam erre a pályára." - szúrt oda riválisainak a bajnoki éllovas. "Nem is vártam sokat ettől a futamtól. Ennek ellenére az időmérőn sikerült magam a harmadik helyre kvalifikálni, gumielőnnyel a többiekkel szemben. Bár elsőnek értem célba, sajnos önhibámon kívül, az 5 mp-s büntetés miatt csak a második hellyel kell beérnem, ami valljuk be ezen a pályán nem rossz eredmény. A káosz futamon túl korán mentem ki a slick gumikért, amik az utolsó körökre elkoptak, majd egy defektet követően visszaestem az utolsó helyre, de büntetés nélkül behoztam az autót ezzel is fél pontot szerezve."

Miután a legnagyobb ellenfél, Zoli (Haas) a balszerencsének köszönhetően 0 pontot szerzett a hétvégén, Gonosz bő 40 pontra növelte előnyét a bajnoki harcban, így magabiztosan készülhet az utolsó négy futamra. Nem csak Gonosz gyűjtött azonban sok pontot a riválisaihoz képest. Jampy először állhatott fel a dobogóra, ezzel véget vetve a Mercedes nehézkes közelmúltjának.

"Nagyon örülök hogy sikerült a dobogón végeznem egy ilyen erős mezőnyben, és hogy a Mercinek végre sikerült pontokat szerezni! Szörnyen fárasztó volt ez a verseny , viszont elég eseménydús! Káosz futam sikerülhetett volna jobban is....de a gumitaktika nem jött ki jól! Köszönöm a segítséget a csapattársamnak Tunyonak, nélküle nem sikerült volna, és a ligának hogy itt lehetek! Hajrá Merci!!!"

A dobogósoknak ezúton is gratulálunk!

BéeL