S2 GOLD HUNGARY - (Enosz, Ádi, Gonosz)

2020.08.19

Dobogós Interjúk Magyarország

A Trust liga Season 2 első fordulóját Enosz nyerte a Mercedes színeiben, a kettős győzelem is majdnem összejött, végül Geri Zoli kiejtéséért 10 mp büntetést kapott, így a negyedik helyre csúszott vissza. A második így Ádivettel lett a Racing Pointtal, a dobogó legalsó fokára pedig a regnáló bajnok, Gonosz állhatott fel az Alfa Romeo színeiben.

"Tökéletes hétvége!" - kezdte értékelését Enosz. "Az időmérőn, amikor láttam, hogy esik az eső kicsit megijedtem, mert nagyon keveset gyakoroltam esőbe. A Q1 be nem nagyon volt biztató a tempó és csak a 10. helyre tudtam beérni. A Q2 már biztatóbb volt hisz a 2. helyen végeztem és tudtam, hogy meglehet a pole. Amikor megláttam hogy Tomi milyen időt jött, kicsit elkeseredtem, mert nem hittem, hogy nekem sikerülni fog. Végül száradt kicsit a pálya és habár nem sokkal de 12 ezreddel gyorsabb tudtam lenni mint Tomi. A rajt jól sikerült és onnan magabiztosan mentem végig. Nem hibáztam, koncentráltam. Örülök, hogy sikerült megnyerni mind a kettő futamot és egy jó kezdéssel indítani el a szezont. A stratégia jó volt és minden összejött. Fontos pontokat szereztünk csapatban is, ami szintén nagyon jól jött. A következő futam Ausztria. Nem a kedvenc pályám. Nagyon nehéz pálya, egy apró hiba akár fél másodpercbe is kerül, hiszen egy nagyon dinamikus és lendületes pálya. Mindent meg fogok tenni, hogy ismét a dobogó tetején álljak.

Ádivettel nagyon ígéretes tempóval jelezte mindenki számára, hogy komoly tervei vannak ebben a szezonban és nem is ok nélkül, sajnos azonban nem sikerült elérnünk ezúttal.

A Káoszfutamon szerzett harmadik helyével Gonosz összességében több pontot szerzett Ádivettelnél. A bajnokot "hallhatjuk":

"Két héttel a versenyt megelőzően úgy gondoltam és a tempóm is azt mutatta, hogy középmezőny végén fogok csatázni. Jelen szezonban az utolsó assistot, a vonalat is kikapcsoltam, mely egy teljesen új kihívást jelent számomra hétről hétre. Az új kihívás mellett a játékra is elég nehezen sikerült ráérezni, bár ez betudható a kevés gyakorlásnak. Az esős időmérő elég érdekesen alakult, sajnos a Q1-be sem sikerült bejutni. Számomra érthetetlen, hogy szakadó esőben, full vizes pályán, hogy lehet jobb időt menni az inter gumikkal, mint az esőssel. A versenyt kemény keverékű gumikon kezdtem, az első pár körben rájöttem, hogy hiba volt, semmi tapadásom nem volt aminek a vége szárnytörés lett. Visszaestem a 13. helyre, ahonnan végül sikerült magam felküzdeni és a 4. helyen célba érni. Geri büntetésének köszönhetően pedig hivatalosan a 3. helyen végezni. A káosz futamot sárga gumikon szintén szárnytöréssel kezdtem. Általában jól kezelem a gumikopást, így bátorkodtam a maradék 16 körre felrakni a slick gumit. Az utolsó körökre viszont a gumik nagyon elkoptak, így Máténak az utolsó kanyarban sikerült megelőznie, amihez gratulálok neki, bár a büntetésének köszönhetően visszaelőztem. 

Összességében nagyon elégedett vagyok, hogy mindkét futamon a 3. helyen végeztem."

És mi lesz, ha az egyszeres, regnáló bajnok már nem fog nehézségekkel küzdeni... vasárnap talán megtudhatjátok. 18:10, Ausztria.


BéeL