GOLD BRAZIL - Gonosz, Zoli, Vortex

2020.07.14

Az utolsó előtti forduló Gonosz sikerét hozta, innen már csak elveszíteni tudja Gonosz a bajnoki címet.

"Győzni jöttem Brazíliába, de úgy voltam vele, hogy a második hellyel is megelégszem." - kezdte értékelését az ötszörös futamgyőztes. "Az időmérőn a Q2-ben, gondoltam Én, kimegyek gyakorlás képpen még egy gyorskörre. A gond csak az volt, hogy ugyan azon a gumin mentem ki, így a versenyre 10%-os gumikkal kellett kezdenem (az optimális kb. 4 % - a szerk.). A Q3-ban a vártnál jobb kört tudtam teljesíteni, aztán jött Zoli egy pokoli gyors körrel, megnyerve az időmérőt. Az 50%-os futamon sikerült lerajtolnom Zolit, de hamar vissza is vette a vezetést. Viszonylag korán, a Safecty Car miatt, fel kellett rakni a közepes gumit, de tudtam, hogy nem lesz vele gond, ki fogja bírni a verseny végéig. A 25%-os futamon a korai boxkiállásnak köszönhetően sikerült kijátszanom a fél mezőnyt, így az élre kerülve, megnyerve a futamot." - fejezte be gondolatait az Alfa Romeo színeiben versenyző bajnokaspiráns.

Gonosz papíron még nem bajnok, de kezében a sorsa. Ha pontot szerez övé a szezon, azonban ha nem, Zolinak akkor is gyakorlatilag az összes megszerezhető begyűjthető pontra szüksége van. Zoli is tudja, nem sok mindenbe kapaszkodhat Gonosz megtapasztalt átlagos tempója alapján.

"Az időmérőn sajnos nálam technikai problémák voltak. A kormányt beállítottam az f1 2020-ra és ebben a 19-ben ugye fura volt, csak épp nem emlékeztem, hogy hogy volt beállítva. így csak saccolni tudtam. A futamokon pedig nagyon rosszul használtam a benzint és az ERS-t olyannyira, hogy a versenytáv felétől se benzinem se ERS-em nem volt. Azért örülök ennek a 2. helynek is. És gratulálok gonosznak a bajnoki címhez. - mondta ki Zoli idejekorán a valószínűt.

A dobogó legalsó fokára Vortex állhatott fel, negyedszerre a szezonban.

"Boldog vagyok! Az időmérőn a negyedik helyet szereztem meg, azt gondolom ez volt a maximum, amit összerakhattam. A negyedik hely megtartása volt a cél, de a verseny első szakaszában rendre balszerencse ért, a folyamatos csaták és balesetek, amelyek körülöttem voltak, rendre hátráltattak és talán a 8. pozícióig estem vissza. Szerencsére egy látványos dupla előzéssel aztán sikerült Sanci (Racing Point) és ezzel Pori (Reanult) elé verekedjem magam, és magam se gondoltam, hogy kb. 22 körig, azaz egészen a kockás zászlóig őrizni tudom. Fárasztó, de annál édesebb eredmény ez számomra a tavalyi bajnok ellen. A Káoszfutam első kanyarjában, úgy ahogy van kitessékeltek a falba, a szerencsém, hogy nem tört az autó, de bőven az utolsó helyig visszaestem. A nagy hajrának köszönhetően az utolsó métereken megszereztem végül az ötödik helyet, de volt egy elkerülhetetlen 3mp-es büntetésem is, végül így csak a 8. pozícióval értem fel, de ha csak kicsit is, növeltem az előnyöm Ádivettelel (McLaren) szemben, így nyugodtabban várhatom a szezonzárót. A Gonosznak való gratulációval még várok jövő hétig, habár lehet, a csapatbajnoki meglett nekik Danival, majd rá kell nézzek a tabellára, viszont Gonosz és Zoli szezonbeli teljesítménye előtt le a kalappal, a mezőny előtt jártak és járnak egy lépéssel. Remélem a jövőben alkalmanként előttük érek majd célba, ez lesz a cél!"

A dobogósoknak ezúton is gratulálunk, Vasárnap 18:10-kor pedig Abu Dhabi szezonzáró! Tartsatok velünk akkor is!