GERMANY - Enosz, Pori, Gonosz

2020.05.19

Lezajlott a TOP Liga 11. futama a Német Nagydíj. A hétvége rendkívül izgalmas volt és új főfutam győztest avattunk Enosz személyében. Nagyon szoros verseny árán sikerült az utolsó körben megelőzni a riválist Porit és így Enosz látta meg elsőnek a kockás zászlót.

"Végre !!!! Megvan az első fő utam győzelem." - kezdte nyilatkozatát Enosz. " Nagyon izgalmas verseny volt. Az SC is kellett hozzá mert pori 6mp-re volt tőlem és nem voltam benne biztos, hogy utól fogom érni. Gonosz nem jött ki így elfogytak a gumijai és így el tudtunk mellette menni Porival majd spóroltam az energiával hogy az utolsó körbe meg tudjam előzni Porit és ne legyen esélye visszaelőzni . A taktika jó volt és a rengeteg gyakorlás meghozta gyümölcsét . A káosz futam nem sikerült fényesen, kiestem sajnos és Ádi is de ennek ellenére szerintem nagyon jó hétvégét zártunk a csapatbajnokság tekintetében. Ádi és a nagyszerű futamaink a csapatmunkával megspékelve szerintem innentől kezdve a bajnoki címig repít majd minket."

A 2. helyen szoros verseny után, az utolsó körben végül Pori ért be. Habár Pori alulmaradt a csatában ettől még sikeres versenyt tudhat maga mögött. Enosz és Pori a Tabellán is versenyeznek jelenleg a dobogó legalsó fokáért.

"Sikerült a Q3-ba bejutni ahol interes azaz esős idő fogadott minket! Száraz setuppal ugyan de sikerült a 2 helyre qualifikalni magam!" - mondta Pori rövid kitéröjét az időmérőről. "A rajtom jól sikerült és a második körben sikerült Tunyotól átvennem a vezetést. A kiállások után Gonosz elém került. Tudtam hogy egy kiállást tervez és megpròbàltam az ùj gumikon üldözőbe venni. A SefatyCar után már tuti volt, hogy meg fogom előzni Gonoszt a frissebb gumikon! Sajnos én is elvesztettem a mögöttem autòzò Enoszal szembeni 6 mp előnyömet a SefatyCar alatt !Gonosztól ugyan elvettem az első helyet az újraindítás után, de az utolsó körben Enosz is elhòditotta sajna tőlem! A németeknél a 3-ik szezonomban sem tudtam nyerni, mindig az élen voltam de a végére mindig történt valami váratlan! Azért nagyon örültem a 2-ik helynek!"

A 3. helyen ezuttal Gonosz fejezte be a versenyt. Gonosz boldog lehet azért a 3. hellyel viszont a hétvégén ő az egyetlen alfa aki pontot szerzett.

"Az időmérő nem a tervek szerint sikerült, így csak az 5. helyről tudtam elrajtolni. A többiekkel ellentétben, egy kiállást terveztem, viszont Tunyo kiesése és a SC miatt ez a stratégia végül csak a 3. helyre volt jó. A 25%-os futamon a szerencse is mellém állt, nehéz volt de sikerült."- fogta rövidre nyilatkozatát Gonosz.

Hétvégén jön a Belga nagydíj hatalmas sebességével ahol előzésekben gazdag verseny várhatunk. 2020.05.24-én vasárnap este 18:10-től indul az élő közvetítés tartsatok velünk!

BEZS