FRANCE - Tunyó, Ádi, Gonosz

2020.04.28

Tunyo: "A végére hatalmas előnyöm volt, így csak be kellett hoznom!" 

Ugyan a káoszfutam szerver probléma miatt elhalasztásra került, és egyelőre úgy tűnik, hogy vasárnap fél 6-kor kerül megrendezésre élő közvetítéssel, de a főfutam rendben lement, és óriási izgalmakat hozott.

Szenzációs eredménnyel zárult a TOP liga nyolcadik fordulója! Az esős Paul Ricard Tunyo sikerét hozta, a Mercedes versenyzője dominánsan húzta be szezonbeli első győzelmét!

"Az időmérőn sok gondolkodás után az esős beállítás mellett döntöttem és a cél az volt, hogy bejussak a Q3-ba, ami sikerült." - mesélte Tunyo. "Tudtam, hogy a pole nehéz lesz így elég volt a 10. hely,aminek örültem. A futamon pedig az volt a cél, hogy minél hamarabb felérjek a "nagyágyuk" mögé és csatába szálljak velük. A stratégia elég kidolgozott volt és jól is működött. .Az első kiállás után gyorsabb lett az autó és Zolit megelőzve Pori után mentem és próbáltam minél közelebb maradni hozzá. Szerencsére hamar kimentek bokszba és onnantól kezdve imádkoztam, hogy ne száradjon gyorsan a pálya, ami nem is száradt! A 22-dik körbe gyors stratégia váltás után száraz gumik kerültek fel, de így is hatalmas előnyöm volt, így csak be kellett hoznom."

Tunyo friss csapattársa Jampy, már a második versenyén pontot tudott szerezni a Mercedesnek.

"Nagyon büszke vagyok a csapatra és a társamra Jampy-ra! - taglalta Tunyó. Sokat segített futam közben és megérdemelte az első pontját! A csapat elég nehéz döntés előtt állt, hogy mi legyen a megfelelő döntés a stratégiát illetően. Nagy nehezen, kis bakival, de külön stratégián indult el a két autó. Azt terveztük, hogy mindkét autó Q3-ba kerül, de nem jött össze, így csak az egyik autó jutott tovább. A versenyen az esős setup volt a jó döntes. Az eleje elég nehezen indult, de a megfelelő döntés és a hibátlan box utca kiállások jól sikerültek, így tovább javult a győzelem esélye."

A második hely ugyancsak váratlan, a McLaren fiatal versenyzője, Ádi(Szabó Ádám) érdemelte ki az ezüstérmet.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végre az első dobogót megszereznem ebben a szezonban. Eddig is azt éreztem, hogy jó a tempóm, de minden versenyen valami rosszul alakult vagy én hibáztam. A versenyen mivel száraz setup-pal mentem, az elején a biztonságra törekedtem és kivártam,nem akartam túl korán boxba menni. Az interek sokáig jók voltak, ezért a kiállás után már csak az volt a dolgom, hogy őrizzem az előnyt és ne dobjam el. A beállítások elkezdtek jól működni, ezért a vége már nemvolt nehéz, Tunyo azonban már nagyon messze volt ahhoz, hogy megpróbáljam utolérni. Izgalmas csaták voltak végig, és a változó körülmények miatt nagyon örülök a helyezésnek. Gratulálok a versenytársaknak, ez egy mozgalmas futam volt."

A nagyágyúk mind elcsúsztak a korai szárazgumira váltás miatt. Végül Gonosz jött ki a nagyok közül a legjobban. Csapattársának, Daninak a büntetése miatt hiába intették le a negyedik helyen, mégis Montreálhoz hasonlóan a végelszámolásánál Gonosz neve szerepel előrébb.

"Sajnos a verseny előtt közvetlenül nem sikerült gyakorolnom, ami meglátszott az időmérős eredményemen is. Az eső nem barátom, ettől függetlenül egész jó tempót tudtam autózni. Aztán elállt az eső, bízva abban, hogy hamar szárad a pálya, kimentem slick gumikért. Hiba volt, elszálltak a győzelmi remények, majd 50 másodpercet buktam vele az Tunyohoz képest. Végül a 3. helyen sikerült befejezni a versenyt. Daninak gratulálok, ismét sok pontot szereztünk."

A dobogósoknak ezúton is szívből gratulálunk!