Évértékelő Charles-szal

2020.12.27

Szezonértékelő a kommentátorunkkal!

Charles-szal beszélgettünk, elmondta nekünk hogyan látta a a Season 2-t, mit gondol a TOP3-ról és mely versenyek voltak számára a legizgalmasabbak.

Szerk.: A 2020-ban rendezett Season 1 és Season 2 bajnoki csatározásának Te voltál a hangja. Első kézből láthattad és értékelhetted a pályán látottakat. Visszatekintve, hogyan értékeled a Season 2-t?

Nagyon vártam a Season 2 érkezését! Kíváncsi voltam, hogy mi minden fog változni az új játék megérkezésével. Azt kell, hogy mondjam, nem csalódtam. Új neveket láthattunk felemelkedni a bajnokságban és új nehézségi szintre léptek fel a pilóták, gondolok itt a nagy zero-assist hullámra. A versenyek hozták az elvárt magas minőséget és őszintén mondhatom, szórakoztató volt figyelni a történéseket a pályán.

Enosz (Mercedes, bajboki II. helyezett) az első 4 futam után 41,5 pont előnyt számlált az akkor aktuális tabella második helyezettjéhez, Tomitához (Haas, bajnoki VI. helyezett) képest. A kezdeti dominancia után számítottál rá, hogy az utolsó Káoszfutam dönti majd el a bajnoki címet?

A szezon kezdetekor bíztam benne, hogy egy kiélezett, szoros bajnokságot követhetünk végig hétről-hétre. Enosz domináns kezdése után kicsit megijedtem, hogy lehet nem lesz kihívója a ligában, de szerencsére ezen félelmeim rövid időn belül elmúltak. Ádi (Racing Point, Bajnok) és Geri (Mercedes, bajnoki III. helyezett) fel tudták venni az élmezőny ritmusát és rögtön egyenértékű ellenfelei lettek Enosznak.

Nagyon örültem, hogy az utolsó hétvégére úgy kellett készülnöm, hogy itt fog eldőlni a bajnokság. Élvezetes futamokon sikerült Ádinak nyernie, ezúton is gratulálok neki a bajnoki címhez.

Kétségtelen, hogy amikor az ember figyelemmel követ egy rivalizálást, akkor megpróbálja összehasonlítani a harcoló feleket. Az egyik ebben, a másik abban jó és kinek miben kell fejlődnie. Te milyen különbséget tudnál megnevezni Ádi, Enosz és Geri között?

Ádi és Enosz szerintem két nagyon hasonló stílusú versenyző. Mindketten agresszív pilóták, szeretnek keményen csatázni. Gyakran feszegetik a saját és a pálya határait is, ezért néha meg is ütik a bokájukat. Ezzel szemben Geri egy nyugodtabb versenyző, aki nagyon kimérten, nagyon pontosan vezet. Ez a precízség segítette hozzá Gerit, hogy ott lehessen a tabella elején. Míg a vetélytársak botladoztak, ő folyamatosan komoly pontokat szerzett hétvégente.

Geri volt az egyetlen versenyző, aki mind a 19 versenyen pontszerző helyen ért be, sőt mind a 19 szer a TOP5ben ért célba, cserébe kétszer tudott futamot nyerni Ádi 5 és Enosz 8 győzelmével szemben. Valószínűleg mind a 3 versenyző más és más versenyeket emelne ki, mint a legjobb futam. Te mely futamokra emlékezel vissza a legszívesebben?

Két nagyon emlékezetes futam maradt meg számomra az évből. Az egyik a szezonzáró Ausztrál futam a szép versenyzés és a feszült hangulat miatt. A másik pedig a kaotikus Orosz Nagydíj, ahol az eső érkezése tette igazán izgalmassá a futamot. Emlékszem, azon a futamon annyira izgultam, hogy volt, hogy a székembe is el kezdtem ugrálni. - nevette el magát a kommentátor.

Érkezik a Season 3, reméljük ott is izgalmas csaták varnak ránk! Mit gondolsz, kik érhetnek még oda a későbbiekben a bajnoki címért folyó harchoz?

Bízom benne, hogy jövőre visszatérnek majd a korábbi szezonok nagymenői és méltó kihívói lesznek az új kihívóknak.

Charlesnak köszönjük az egész szezonon át tartó aktivitását, és hogy rendelkezésünkre állt. Alig ért véget a Season 2, épp hogy csak kiürült Ádivettel pezsgős pohara, de január 10-én már indul is a Season 3. Kövessetek bennünket és tartsatok velünk akkor is.

Boldog új évet kívánunk!