Enosz kontra Ádivettel

2020.11.15

A Holland nagydíj Főfutamán ütköztek a bajnokság esélyesei. Ádi (Racing Point) haladt az élen az utolsó körben, őt követte Enosz és Geri (Mercedes). Enosz hátulról meglökte a védekező Ádit, aki így az irányíthatatlan autójával a falban kötött ki. Geri mögöttük érkezett és nagy sebességgel belement Ádiba. Az eset miatt Enosznak a versenybírák 10mp-es büntetést osztottak ki, aki igy hivatalosan hatodik lett Zandvoortban. Ádi a 8. Pozícióban ért volna be de az egyenesben végleg összetörte az autót. Geri a teljes első szárnyát elvesztette és a 4. helyen ért be, de mivel csapattársát büntették így ő is előre lépett egy pozíciót.

Egy biztos! Fokozódik a feszültség a pilóták között. Aki hibázik, az könnyen nagyobb lemaradásba kerülhet. Enosz és Ádi kapcsolata nem a rivalizálással kezdődött, a Season 1-ben egy csapatot alkottak a McLarenben. Velük beszélgettem most.

Először is, mi történt az utolsó körben?

Ádi: "Bár most az időmérő nem sikerült túl jól, a versenyen valahogy előre tudtam jutni. Arra nem számítottam, hogy vezetni is fogom a versenyt, de ha már így alakult, akkor nyilván a győzelem volt a cél. Már korábban is, az utolsó kör első kanyarjában volt kontaktunk Enosszal, de úgy éreztem fair módon csináltuk. A nyújtott egyenesben bejött mellém, de amikor ez az eset megtörtént ő már nem volt bent mellettem így lezártam az ívet. Ilyen a versenyzés, persze a győzelmet nagyon sajnálom.

A viszonyunk egyébként jó, tavaly csapattársak voltunk és szerintem jó munkát végeztünk. Szerintem Enosz konstansabb és nagyon sok olyan pálya van ahol nyers tempóval is gyorsabb, mint én. De azért persze én is igyekszem nagyon." 

Enosz: "A legelején le kell szögeznem, hogy nem ellenségem Ádi csak ellenfelem idén. Egész évben szerintem elég tisztességesen versenyeztünk egymással viszont most hétvégén sajnos megtörtént a koccanás köztünk. Az én szemszögemből annyi történt hogy Ádi alá tudtam fordulni majd belső íven mentem volna el lendületből de ő gyorsan le is zárta azt én pedig akkor még azt tudtam csinálni hogy át mentem a másik oldalra amit meg is tettem de Ádi arra is rázárt én viszont nem vettem el a gázt és sajnos ennek az lett a vége hogy Ádi kiforgott. Ha az ő esetébe lettem volna valószínű én is ugyan ezt teszem talán meggondolom hogy hagyok egy autónyi helyet és meglátjuk mi lett volna belőle. Szerintem mi ketten és Geri megyünk idén a bajnoki címért ami eléggé feldobja a lapot hogy biztos direkt volt de ez nem igaz egyáltalán nem tennék ilyet szándékosan.

Tavaly a csapattársam volt sokat beszéltünk és szerintem egy remek pilóta bár még annyira nem rutinos. Ettől független nagyon gyors és okos versenyző aki minden áron nyerni akar de hát én is ilyen vagyok. Minden helyzetből nyerni akarok mert ezért versenyzem. Mindent összegezve szerintem Ádi egy gyors versenytempóval rendelkező pilóta aki ügyesen előz én pedig egy úgymond rutinosabb pilóta vagyok. En 2010 óta minden játékkal játszottam így több száz verseny van már a hátam mögött. "

Szerkesztő : Várható-e hogy a Mercedesnél a bajnokság vége felé csapatutasítas lesz?

Enosz: "A bajnokság itt van a kezem előtt bárki megnyerheti de hogy ki lesz az azt én sem tudom. Ámbár Geri azt mondta nekem az elején hogy ő nem a bajnoki címért megy attól független szerintem nem lesz hogy beállunk és mindig elenged majd. Tiszta versenyen akarok nyerni nem úgy hogy valaki elengedett hogy győzhessek. A csapatbajnokság nagyon úgy néz ki hogy eldőlt szerintem ezt már sokan tudjak és ennek fejébe kicsit alább ástuk azt hogy csapatpontra is kell mennünk. "

Szerkesztő: Várható-e hogy a Racing Pointnál Máté beáll mögéd és segít téged a bajnokságban?

"Mátéval még nem beszéltünk róla. Én nem állítanám be Mátét mögém hiszen ő is elől van a bajnokságban, és az is nagyon fontos, hogy a csapatbajnokságban harmadikként tudjunk zárni"

A pilóták egyre jobban érzik a hajrát méginkabb tövig tapossák a gázt. Most már egymásra kell figyelniük ez az ő 3-as harcuk a Season 2-ben. Ádi rutintalanabb a pályán viszont a gokartos tapasztalatai segíthetik. Enosz a legrutinosabb közülük, de bármi megtörténhet. A bajnokság éllovasa Geri a legkiegyensúlyozottabb versenyző idén.

Ha te is kíváncsi vagy hogyan alakul a 3 pilóta sorsa a következő Austini pályán akkor ne habozz és nézd velünk a futamot. A közvetítés vasárnap 18:30 perckor kezdődik a Lvl Up hivatalos Facebook oldalán.

Hajrá fiúk!

Szécsi Árpád