Enosz és Billy

Enosz vezeti a tabellát ami annyira nem is meglepő a holtszezont tekintve. Billy pedig a legnagyobb meglepetése az idei szezonnak eddig. A Trust Liga mindkét pilótájával sikerült egy rövid beszélgetést folytatom. Enosz kezdte az értékelést.

Mi az előre lépésed oka?

Sokat fejlesztettem a helyen is ahol játszom. Csináltam egy fix széket ami már nem mozog. Sokat gyakoroltam. Amikor megjelent a játék abban a pillanatba mentem gyakorolni. Hamar ráéreztem fizikára és elkezdtem bevállalósan vezetni. És ez bevált. Persze tudni kell hol a határ és azon a ponton nem szabad túl lépni. Több külföldi és magyar portált is olvastam miképpen kell beállítani az autót és most már teljesen saját vezetési stílusom alapján tudom beállítani az autót ami hatalmas segítség. De talán a legtöbb segítség az volt, hogy úgy ültem le gyakorolni nem zavart ha kicsúsztam, vagy lassabb lettem volna mint a leggyorsabb köröm. Nem másokra koncentráltam csak magamra és ez bevált.

Mik a céljaid az idei bajnokságot tekintve?

Az idén bajnok akarok lenni és ezért mindent megteszek majd. Nagyon erős verseny tempóm van és az egykörös tempóm is megfelelő. Sok gyakorlást fektetek minden pályára és csak a kockás zászlónál hiszem el hogy mondjuk megnyertem addig 110% bele adok. Rájöttem hogy elég ha 1mp nyerek nem kell 20mp megverni a mezőnyt ugyan annyi pont jár érte. Elkezdtem egy egész szezonos gondolkodást és nem dobok el egy fix 3 helyét mondjuk hogy talán sikerül másodiknak is lenném. Ez nem azt jelenti hogy nem akarok előzni de ha valaki az utolsó 5 körnél van 4,5mp előnye nem fogom elkezdeni kergetni. Az egyéni bajnokságban sokat várok magamtól, amiért mindent megteszek.

Mi a Mercedes istálló célja? Mi a véleményed a csapattársadról?

Csapatba úgyszinten. Nagyon erős párost alkotunk Gerivel de semmi sem biztos. Ő is egy nagyon gyors pilóta viszont olyan sok rutinja még nincs mint a ligába sok embernek. Ezek ellenére nagyon gyors és jó versenyző.

Kiket tekintesz a fő riválisnak és kik nyerhetnek futamot idén?

Sok jó pilóta van a mezőnybe ezért én talán akiket ellenfélnek nézek és esélyes futam győztesnek azok nem mások mint Zoli , Gonosz , Tomi, Vortex, Geri, Sanyi és Ádi. Szerintem mi 8-an bármelyik futamot megnyerhetjük. Persze esélyes lehet még Sanci és Billy és Szemi is mert olykor nekik is jó tempójuk van de nem annyira magabiztos pilóták még szerintem. Csapatba egyértelmű számomra hogy a Hass a legnagyobb kihívó ezért rájuk figyelünk a legjobban.

Enosz mindent meg fog tenni az egyéni és a konstruktőri bajnokság megnyerése érdekében. Sok sikert kívánok neki.

Billy egy nagyon gyors pilóta de még kevés rutinnal rendelkezik itt a ligában. Hiszem azt ha továbbra is ennyire komolyan veszi a félkészülést és ennyi energiát fektet bele esélyes lehet bármely futamon.

Hogyan érzed magad a ligában mik az első érzéseid?

Nagyon gyorsak a srácok de sikerül tartanom velük a lépést.

A hétvégi futamon sikerült dobogóra állnod először a ligában. Milyen érzés volt?

Nagyon boldog voltam. Ausztria az egyik kedvenc pályám így bíztam a jó eredményben. Sajnos a Q3-ba nem sikerült bejutnom de ez a játék hibája is.

Miben látod egyenlőre azt amiben fejlődnöd kelleme?

A stabil és kiegyensúlyozott versenytempó ezen nagyon sokat kell javítanom az elkövetkezendő időben.

Mit vársz a hétvégi Bahreini futamtól?

Szeretnék a 6.hely környékén végezni és minél több pontot gyűjteni és rengeteg szép pillanatot megélni a futam alatt. Ezt még rengeteg tényező fogja befolyásolni.

Kiket tartasz a fő riválisaidnak a jelenlegi mezőnyben?

Pilótát még nem tudok mondani egyenlőre. Pozíciót tekintve a 10-15-ig pozícióig bárki.

Billyinek sok sikert kívánok a hétvégi futamra és a teljes szezonra.

A futam Vasárnap 18:10 perckor kezdődik a Lvl Up hivatalos Facebook oldalán.

Sok sikert kívánok minden versenyzőnek és jó szórakozást a kedves nézőknek.

Szécsi Árpád