Egyéni legjobb teljesítmények - Silverstone

2020.05.14

A legtöbb versenyen vannak legjobb és legrosszabb egyéni teljesítmények. Brittaniában sem volt másképp. Dani (Alfa Romeo), Jampy (Mercedes) és Luigi (TorroRosso) az időmérőn, Vortex (Ferrari) pedig a káosz futamon nyújtotta eddigi legjobbját. "Mikrofonvégre" fogtuk a srácokat!

"Hetedik hely. Igazándiból nem figyeltem, nem rossz eredmény, de mindenképp előrébb kéne végezzek az időmérőkön ahhoz hogy jobb pozíciókért harcolhassak a versenyeken, néha talán még dobogóért is."- elmélkedett a jelen pillanatban sikeresebb TorroRosso versenyző Luigi. "Legnagyobb riválisomnak mindenképp a csapattársamat, Szemit mondanám és gondolom."

A TOP liga közvetítéseiben megszokhattuk azt az izgalmat, hogy a két TorroRosso végig harcolja egymással a nagydíjakat.

"Szerintem nagyon egy szinten vagyunk, még ha a pontok állása nem is ezt tükrözi. Az időmérőkön rendszeresen alul maradok Szemivel szemben, viszont talán türelmesebb és szerencsésebb vagyok a versenyeken. Leginkább ezért vagyok előrébb a ponttáblázatban. Egyéni céljaimat nézve, ha esetleg HunDani elé tudnék kerülni a szezon végére, akkor nagyon elégedett lennék, bár elnézve az újakat ez inkább egyre csak nehezebb lesz. Csapatban már másabb a helyzet, a realitás talaján maradva azt gondolom, hogy az elsődleges cél az kell legyen, hogy ettől már ne csússzunk hátrébb. A Ferrari van előttünk, de sajnos már tetemes előnyre tettek szert velünk szemben, köszönhetően mindkét versenyzőjük egyenletes és roham léptékben fejlődő teljesítményének. Amúgy nagyon jól érzem magam a ligában, úgy érzem sokat javult a tempóm a kezdetekhez képest, és remélem, mondhatom, hogy a versenytársak is befogadtak hamar, és ha van egy jobb napom tudják, hogy számolni kell velem/velünk  (TorroRosso) is a pályán."

Luigi a 11. helyet foglalja el a tabellán. 6,5 pontos hátrányban Jampy követi Őt a Mercedesszel, aki óriási javulást mutat az elmúlt versenyeken. Futamon intették már le hetedikként, káosz futamon állt már dobogón és Silverstone-ban a Q3-ba jutást is kipipálhatta az időmérőn.

"Őszintén, amikor bekerültem a ligába Monacónál és láttam a tempóját a többieknek, onnantól kezdve rengeteget gyakorolok!"- mesélt a meghökkenésről Jampy. "Most, hogy időm engedi, napi 8-10 órákat az esti edzéseken kívül! Sajnos versenytempóban még mindig van mit fejlődnöm, de hatalmas élmény volt ilyen hamar ott lenni a Q3-ban és pontokat szereznem a versenyeken! Mivel nem a szezon eleje óta vagyok itt, ezért a célom az egyéni pontversenyben bent lenni az első 10-ben, a Mercit pedig az 5. helyig felvinni! Nehéz lenne, riválist megnevezzek, de jelenleg úgy érzem talán a TorroRosso-k akikkel legtöbbször harcolnom kell!"

Gonosz és az Alfa Romeo uralja a bajnokságot, Dani a csapattárs érkezik az élmezőnybe, Angliban a harmadik rajtkockát szerezte meg magának, később, mint tudjuk defekt miatt az ötödik helyen intették le drámai körülmények között.

"Örülök, hogy kezd visszatérni a tempóm! Reményeim szerint innentől végig az élmezőnyben küzdhetek! - hangzott fenyegetően az Alfa Romeo riválisainak. "A szezon második felére a célom hogy felküzdjem magam 4-dik, 5-dik helyre a tabellán! Akivel ezért meg kell majd küzdenem az, akivel úgy érzem, jelenleg azonos tempón vagyunk, Vortex!"

Vortex a hétvégén, ha ugyan csak káosz futamon, de első győzelmét ünnepelhette.

"Igen, dobogós eredményeim vannak már, mostanság egyre közelebb autózok az élmezőnyhöz, de a harmadik helyet Britanniában Danihoz hasonlóan defekt miatt dobtam el magamtól. A káosz győzelem kárpótol mindenért, vágytam nagyon az aranyra. Ez az első győzelmem, de remélem a másodikra elég vasárnapig várni. Továbbra is újoncként minden egyes hét kihívás, minden héten nulláról kezdem a felkészülést a pályára."

Vortexet is megkértük, hogy nevezzen meg riválist.

"Szerencsére egy kicsit mindenki mindenkinek a riválisa, a középmezőny végtelenül szoros, mindenkit figyelek. Érdekes, mert Ausztrália óta Ádival (McLaren) harcolok a tabellán, versenyeken mégis ritkán találkozunk. Montreál óta Danival mindig megtaláljuk egymást a pályán, és úgy néz ki egyre nagyobb presztízskérdés lesz legalább egy Alfát a tükrömben tartani."

Vasárnap, 2020.05.17-én a német Hockeinheim ringen vendégeskedik a mezőny, 18:10-től tartsatok velünk! 


béel