Egyéni legjobb teljesítmény - USA 1

2020.07.10

USA - 1. rész Cucu, TomiTA,

Egyre közelebb vagyunk a zárórához, a bajnokság végéhez, amikor is eldől ki mennyire volt eredményes 18 futamon keresztül.

Ugyan a hétvégén Cucu (Red Bull) dobogón állhatott, ami a legjobb egyéni teljesítménye a szezonban, nehéz a szezonja. A bajnokság tizennegyedik helyét foglalja el és 30 pont hiányzik a TOP10 be kerüléshez. A USA-ban megszerzett dobogó szépség tapasz a balul sikerült versenyek után.

"Ez az év nem igazán sikerült jól. A szezon elején és közepén egyszer nem jött össze semmi! Vagy én hibáztam vagy más okok miatt mentek el a futamok! A helyezésem, és ha a pontokat nézem nincs riválisom, mert annyira gyenge ez az év! Ha a tempót nézem a pályákon akkor mondhatom Vortex-et (Ferrari) tartom az első riválisomnak. A jövőben sokkal precízebb vezetésre és stratégiára lesz szükség tőlem! Igaz nagyon nehéz szezon előtt állunk, az ifjú tehetségek nagyon ügyesek. Ennél az évnél sokkal jobb teljesítményt várok el magamtól."- fejezte be szezonközi értékelését Cucu.

A bajnoki tabellán, ha lejjebb mászunk a tizenhetedik helyre, TomiTA-t találjuk 23 ponttal. Hozzá kell tenni, hogy mindössze három alkalommal indult el GOLD futamon, mindannyiszor a Williams színeiben. Németországban rögtön egy tizedik hellyel mutatkozott be, sőt a Káoszfutamon dobogóra is állhatott, a Mexikói Főfutamon nem sikerült a pontszerzés. A múlt hétvégén a hetedik helyével megdöntötte saját legjobbját.

"Huuuuuu... Amerika az egyik kedvenc pályáim közé tartozik, így nagyon élveztem a hétvégét. Örültem volna, ha közelebb vagyok a dobogóhoz, de a hetedik helynek is nagyon örülök. Ezzel együtt nem voltam teljesen megelégedve a teljesítményemmel. Lehetett volna jobb is, de már félig a következő szezonra koncentrálok. Nehéz riválist megjelölni. Talán akivel nagyon jókat csatázunk az HunCucu, keményen támad/védekezik, de teljesen szabályosan csinálja, amit csinál, nem a panaszkodhatok. Örülök, hogy a liga tagja lehetek, Hajrá Trust!" - nyilatkozott TomiTA.

Cucunak és TomiTA-nak gratulálunk! Reméljük, jövő héten Brazíliában ismét hallhatunk rólatok.

A második részben az USA időmérőjén remeklő pilótákkal beszélgetünk majd, Jampy-t (Mercedes) és Szemi-t (Torro Rosso) szólaltatjuk meg majd ezúttal. Tartsatok velünk akkor is.

BéeL