Egyéni legjobb teljesítmény - USA 2

2020.07.12

USA - 2. rész - Jampy & Szemi

Az eheti legjobb egyéni teljesítmény rovatunk első részében beszélgettünk Cucuval (Red Bull) és TomiTA-val (Williams), akik a futamon a szezonjuk legjobbját nyújtották. Jampy (Mercedes) és Szemi (Torro Rosso) felemás érzésekkel érdemelték ki helyüket a rovatban, ugyanis időmérős teljesítményük átlag feletti volt maguktól, Jampy az ötödik helyről indulhatott, végül pont nélkül távozott, és Szemi a hatodik rajtpozíció ellenére is csak 0,5 ponttal növelte pontjait a tabellán.

"Hát ez az Amerikai verseny nem úgy sikerült, mint ahogy terveztük!" - kezdett bele a tizenhatodik forduló értékelésébe Jampy. "Szerintem meglehetett volna a dobogó is, de amikor elkezdett esni én kint maradtam a száraz gumikon, mert csak 10 perc esőt mondtak a csapatrádión.... Itt az első helyen lehettem volna, mert Pori (Renault) és szinte mindenki kiment előlem a boxba, viszont kezelhetetlen volt az autó és mindenki ment el mellettem a friss intereken (Átmeneti esőgumi) az SC után az újraindításnál, valamint letörött a szárnyam is, így kénytelen voltam kiállni és feltenni az zöld eső gumikat! Persze utána el is állt az eső és mehettem ismét a pitbe. Nem lesz könnyű megszerezni a 10. helyet a bajnokságban, a maradék két futamon a lehető legtöbb pontot kell gyűjtenem és persze ehhez Soskának (Renault) valamint Luiginak (Torro Rosso) minél kevesebbet. Összességében meg vagyok elégedve az első fél szezonommal! Mikor ide kerültem eléggé le voltam maradva mindenkitől, de sokat segített a csapattársam (Tunyo - a szerk.), valamint az hogy rengeteg edzésen részt vettem és figyeltem a "nagyokat" hogyan is veszik be a kanyarokat, mikor fékeznek és a többi. A következő szezonban már az első 5 a cél!" - mutatott előre önbizalommal Jampy.

A Mercedes a kanadai nagydíjon csatlakozott versenyzője 49,5 ponttal a 12. helyet birtokolja a tabellán, mögötte a Bahreini fordulóban csatlakozott Szemi 27 ponttal a 16.

"Nagy reményekkel vágtam neki az Amerikai nagydíjnak, megvolt a tempóm egész héten és ez a Vasárnapra is meglehetett volna. Esős időmérő edzésünk volt, nehezen indult, de sikerült bejutnom a Q3-ba. A hatodik helyre sikerült kvalifikálni magam, ami eddigi legjobb pozíciónk lehetett volna. De mint már többször is, az internetem megszakadt és mire sikerült visszacsatlakozom már késő volt. Így aztán a Főfutamom elment és a Káoszra se maradt sok esélyem az utolsó rajt pozícióval. Végül 10. helyen értem célba ezzel 0,5 pontot szerezve. Volt már jobb is. Kettő versenyünk van hátra Brazília és Abu-Dhabi, most ezekre koncentrálok. Brazíliába is nagy reményekkel megyek, úgy tűnik a tempóm továbbra is megvan, már csak pontra, pontokra kellene váltanom. A szezon után sincs pihenő, hiszen kezdődik a Gold kvalifikáció és sok munka lesz bejutni. Jelenleg ennél tovább nem tervezek, hiszen hihetetlen erős a mezőny és korántsem biztos, hogy be tudok jutni. Bár én mindent bele fogok adni. Mindenkinek sok szerencsét a továbbiakban. És Hajrá Trust." - zárta gondolatai Szemi.

Jampynak és Szeminek gratulálunk és sok sikert kívánunk a a soron következő két szezonzáró versenyen.


BéeL