Egyéni legjobb teljesítmény - SINGAPORE 2

2020.06.25

2. rész Poliak / Lugo

Jampyval (Mercedes) és Soskával (Renault) már beszélgettünk a szezonjuk legjobb teljesítményéről. Poliak (Racing Point) és Lugo (Williams) ugyancsak a legjobb teljesítményükkel rukkoltak elő, A Racing Point színekben versenyző Poliak egy szenzációs ötödik helyet, Lugo pedig egy hetedik helyet szerzett meg a 62 percig tartó viadalon.

"Nagy reményekkel vártam a szingapúri versenyt." - kezdett bele Poliak. "Nagyon sokat gyakoroltam edzéseken és éreztem, hogy megvan a tempóm. Csak vasárnap délután, Vortex barátommal való gyakorlás közben jutott eszembe, hogy pont ezen a futamon nem lehetek részt az időmérőn, a monzai eltiltásom miatt. Kicsit el is szomorodtam, hogy az utolsó helyről kell indulnom megint, de éreztem, hogy ott lehetek a top 10-ben, mert bíztam a jó versenytempómban. Aztán elkezdődött. Az első kanyar után már a 15. pozícióban voltam sőt, ott voltam a Mercik nyakában, de végül megtörtént az, amitől féltem. A 8. voltam, amikor összetört a szárnyam jobb oldalt és visszaestem 13. helyre. Feltettem a kemény keverékű gumikat, sokan kiestek aztán már nem mentem SC (Biztonsági autó) alatt a boxba. Inkább melegen tartottam a fehéreket (gumikat - a szerk.), hogy meg legyen a tempóm Dani (Alfa Romeo) és Jampy ellen. A végén negyedik lettem, és hiába bíztam abban, hogy hogy a többieknek is van büntetésük, végül Soska elém került a végelszámolásnál. Sanci csapattársamat sajnálom, mert nem szerzett pontot a főfutamon. Milyen szép lett volna, mind kettő pilóta szerez pontot a racing pointba. Na de majd Mexikóban..."

A Jampy, Soska, Poliak és Dani alkotta négyes után Lugo örülhetett, aki ugyan Belgiumban a káosz futamon már győzelmet is ünnepelhetett, főfutamon most sikerült a legelőkelőbb helyen végeznie.

"Szingapúr nagy feladatot jelentett számomra, főleg az egy körös tempó. Az időmérő edzésen szerzett helyezés mindig kulcsfontosságú a szűk városi pályákon. Sajnos csak a 10. rajthelyről sikerült indulnom, de az elkövetkezendő körökben sikerült pár pozíciót fognom, aminek nagyon örültem, de nem sokáig, mert túl gyorsan hajtottam a biztonsági autós fázis alatt, ami miatt boxutca áthajtás büntetést kaptam. Így az utolsó előtti pozíciót is megjártam a végjáték előtt. A hajrá nagy kavarodásából jól sikerült kijönnöm, így a hetedik helyen zártam a főfutamot, aminek nagyon örülök. Hogy előre is tekintsek: nem szomorkodom, hogy elhagyjuk a városi szűk utcákat és végre egy igazán tempós pályán küzdhetünk meg újra. Szingapúrban Nice megmutatta, hogy nagyon erős a tempója és Zotya is eggyel magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, így nagyon kiélezett küzdelemre számítok. Végezetül Poliak-nak szeretnék gratulálni a remek teljesítményéért."

Poliaknak és Lugonak ezúton is gratulálunk.

Vasárnap, azaz 2020.06.28-án Mexikóban folytatódik a bajnokság.


BéeL