Egyéni legjobb teljesítmény - SINGAPORE 1

2020.06.25

1. rész Jampy / Soska

A Safety Cartól hemzsegő futam sokaknak bosszúságot okozott, de mint azt már a sportban megszokhattuk, ha valakit utolér a balszerencse, az a másik oldalnak szerencse. Az iskolapéldáját láthattuk ennek a éjszakai, villanyfényes utcai futamon, ahol többeknek is sikerült felküzdeniük magukat a mezőny végéről.

Jampy (Mercedes) versenye nehezen indult, végül élete első dobogóját ünnepelhette.

"Nagyon örülök, hogy sikerült végre pontot szereznem, ráadásul ennyit, mert az utóbbi versenyeken sorra jöttek a bakik és mivel nem vagyok itt a szezon kezdete óta, ezért nagyon nehéz már előre lépni, de mindenképp az a célom, hogy bent legyek az első 10-be a szezon végére! Igyekszem továbbra is rengeteget gyakorolni és harcolni a legjobb helyekért!" - Jampy riválist is megnevezett a kérésünkre. - "Luigi (Torro Rosso) az egyik legnagyobb riválisom, mert úgy látom hasonló szinten vagyunk, és folyton egymásra találunk a versenyeken, amik jó kis csatákat eredményeznek, rajta kívül nekem persze Sanyi (Red Bull) a személyes riválisom és Őt szinte mindannyian szívesen elkapnánk! - nevezte meg nevetve a zsinórban 2 futamgyőzelmet szerző ellenfelet a Mercedes színeiben harcoló versenyző. "Köszönöm hogy itt lehetek és mindennek a részese lehetek!" - zárta gondolatát Jampy.

Aki követte a versenyt jól tudja, hogy Jampy példát mutatott, hogy miért nem szabad feladni a versenyt, hiába indul az borzalmasan. Ebben a példamutatásban Soska volt a partnere, aki az autótörés után a negyedik helyen hozta be a sárga-fekete autót. Sosi aznap ünnepelte a születésnapját, méltó eredménnyel ajándékozta meg magát.

"Szingapúr mindig nagy kihívás és sok koncentrációt igényel, oda kell figyelni... csak arra koncentráltam, hogy ne hibázzak. Sajnos a kvalifikációt elrontottam, így a 17. helyről rajtoltam. Az első körben aztán a szárnyam tört, így vissza esve a 20. helyre csak arra összpontosíthattam, hogy behozzam a "Ladát" épségben. Nehéz köröket éltem meg a verseny ezen időszakában. Aztán minden jó, ha a vége jó, bevittem a célba a ,,vasat'' a 4. helyre, amihez kellet kis szerencse és a csapattársak buzdítása. Jól jött ez az eredmény a tabella TOP 10 helyezettjéért folyó harcban, nagy kihívom Luigi meg Lambo (Ferrari), de nem feledkezhetek meg a Mercedes újoncáról, Jampyról sem, aki nagyon gyors és nagyot fejlődőt. Remélem, hogy a 11. helyröl (Soska jelenlegi pozíciója a tabellán) bejutok a a legjobb 10-be a szezon végéig." - Soskát mindössze 3,5 pont választja el Luigitól, aki a 10. helyet foglalja el a tabellán. "Nagyon sajnálom a cartársam, Pori szingapúri elvérzését, de remélem, a következő futamokban megmutatja, mit tud. Szeretném még megköszönni Sanyinak, akivel többször is edzettem a jobb eredmény érdekében, és Lambonak, aki beszélgetéseivel és bátorításával segített a nehezebb napokon!"

Jampy és Soska eredményéhez ezúton is gratulálunk!

A következő részben a silver háza tájára is ellátogatunk, Poliakkal és Lugoval fogunk beszélgetni. Akkor is tartsatok velünk!


BéeL