Egyéni legjobb teljesítmény rovat - ITALY 1. rész

2020.06.19

Sanyi, Luigi

Mindig jó meglesni a versenybíróság által kiadott hivatalos végeredményt egy hétvége után, ugyanis az adatokat böngészve hamar megtalálhatjuk, ki vagy kik azok, akik saját teljesítményük legjobbját tudták nyújtani, és szerencsére mindig van ilyen versenyző a mezőnyben.

Nem volt ez másképpen Monzában sem! A Június 7. napján tartott Olasz fordulóban egy új futamgyőztest üdvözölhettünk Sanyi (Red Bull) személyében. Ugyan Sanyi egyértelműen az élmezőny tagja volt eddig is, Azerbajdzsánban a főfutamon második lett, míg a káoszfutamon a dobogó legfelső fokán ünnepelhetett, illetve további 5 koszfutamon elért dobogót is begyűjtött, futamgyőzelemmel eddig nem büszkélkedhetett. A Red Bull-lal versenyző sikeresebb pilóta 221,5 pontot számlál, amivel az előkelő 4. helyet birtokolja a tabellán.

"A szezonom nem indult jól az elején, de mostanra eléggé összeálltak a dolgok, bizakodom a további jó szereplésemben." - véleményezte szezonját a ráckevei versenyző. - "Mindenképp szeretném a szezon végén elérni a dobogót, de nagyon nehéz lesz. A legnagyobb riválisom Poricivic (Renault), aki nagyon erős, jó pilóta, nagyon tisztelem, és mint tudjuk címvédő is. Ha sikerülne legyőzni, az fantasztikus lenne."

A Red Bull színeiben nem csak Sanyi teljesítette felül magát. A Torro Rossoval versenyző Luigit az ötödik helyen intették le.

"Nagyon elégedett vagyok az 5. hellyel! Eddig ez az idei legjobb eredményem, ami egyben azt is jelzi, hogy tudok fejlődni és még van is hova. A másik oldalról viszont még mindig nem elég jó az időmérős tempóm, az olasz nagydíjon is elvéreztem a Q2-ben és a 13. helyről kellett várnom a rajtot. Nekem személy szerint mindkét safety car nagyon jól jött ki, az első újraindítás után mindkét Williams-et át tudtam ugrani. A második safety car alatt taktikát váltottam és kimentem a boxba kemény gumikert és azzal futottam végig a versenyt. Tudtam, ha közepeseket rakok fel, akkor még egyszer mennem kell a boxba. Itt is át tudtam ugrani az egyik Mercit (Jampy-t) mivel ők egy időben mentek a boxba így neki várnia kellett. Aztán a boxbol kijövet mar láttam, hogy itt talán még dobogóra is esély nyílhat a végén, hiszen Gonosz (Alfa Romeo) ment előttem ugyanúgy kemény keveréket, ekkor tényleg nagyon megörültem és azon voltam, hogy csak lekövessem, amit csinál. Sajnos aztán a verseny hátralevő részében már nem tudtam tartani vele a tempót, legfőképpen azért mert Jampy és Geri (Williams) folyamatos nyomás alatt tartott, sőt Jampy-val helyet is cseréltünk párszor akár egy körön belül is (meg kell mondjam, nagyon élveztem), és aztán meg Geri is elment mellettem. Ezekben a csatákban sajnos annyira elkoptak a gumik a végére, hogy sorra érkeztek meg mögém az ellenfelek és mindkét Ferrari és Zoli is elment mellettem. Összességében a büntetéseknek köszönhető, hogy ilyen előkelő helyen sikerült végeznem, mivel nekem egy sem volt, viszont az előttem lévők gyűjtögettek bőven. A szezont nagyon élvezem és a cél még mindig az, hogy HunDani előtt végezzek az idény végén. Talán ez most kicsit elérhetőbb közelségbe került." - zárta gondolatát Luigi.

Monza bővelkedett a jó teljesítményekben, a Ferrari versenyzői is elégedettek lehetettek a futamot követően, Lambo megszerezte első dobogóját a káosz futamon, Vortex pedig a legtöbb pontot szerző hétvégéjén van túl. A Ferrari nyilatkozatával hamarosan jövünk!

BéeL