Egyéni legjobb teljesítmény rovat - ITALY 2.

2020.06.19

Lambo, Vortex

Az első részben Sanyival és Luigivel beszélgettünk érdemeik miatt, most a Ferrari háza táján folytatjuk, akik a Monzai hétvégén konstruktőri megközelítésben elvitték a pálmát.

"Monza szuper volt! - nyilatkozott boldogan Lambo. "A kedvenc pályám, többször jártam már ott élőben is, imádom! Egy szentély!

Azt hiszem, az évadom eddigi legsikeresebb versenye volt. A tempóm nagyon tetszett és a szerencsétlenkedések is elkerültek, legalábbis az előző futamokon tapasztaltakhoz képest. A tendencia fejlődést mutat, ezért nincs panaszra különösebb okom. Az, hogy Vortex a csapattársam még nálam is több pontot vadászott "otthon", hazai pályán, csak növeli az örömömet. Gratulálok neki is!"

A sikeres monzai szereplésnek köszönhetően Lambo egészen a 12. helyig emelkedett fel a tabellán.

"Az, hogy sikerül-e bejutnom a szezon végére a TOP 10-be, az nehéz kérdés és természetesen nem csak rajtam múlik. Sosi (Renault) ugyan pár pontra van tőlem a 11. helyen, de Ő most feljövő (visszatérő) formát mutat, úgyhogy nagy kérdőjel. Luigi viszont már majd' 20 pontra van és az edzéseken tapasztaltak alapján nem akar elfelejteni autót vezetni. Egyszóval én inkább most arra fogadnék, hogy ez nem fog sikerülni nekem, de nem vagyok pesszimista az ügyet illetően."

Lambo megosztotta velünk azt is, mit vár Szingapúrtól.

"A heti edzések alapján 5.-10. között vagyok nyers tempót tekintve. Kis balszerencsével akár pont nélkül is maradhatok, de az ellenkezője is bekövetkezhet. A pálya nagy kihívás mindenki számára, csak Pori nem érzi ezt a súlyt, úgy néztem." - nevette el magát a Ferrari 21-es rajtszámú versenyzője. "Hát az ő tempójára biztos nem leszek képes, azt hiszem, ez az ő hétvégéje lesz. Mindettől függetlenül egy 5. hellyel igen csak elégedett volnék vasárnap este."

A garázs túloldalán Vortex a megszerzett 22,5 pontjával Sanyi után a legtöbb pontot gyűjtő versenyző lett.

"Monza rendben volt, azt hiszem a tempóm és az önbizalmam alapján megnyerhettem volna mindkettő futamot. Volt egy pár nehezítő tényező, amire ugyan nem lehettem hatással és a győzelem így távol is került tőlem, de ezzel együtt nagyon erős tempóra voltam képes és jól éreztem magam az autóval. Természetesen nagyon elégedett vagyok ezzel a teljesítménnyel és nagyon boldoggá tesz, hogy Lambonak is erős versenye volt, gratulálok neki én is és célunk minden egyes versenyen az élmezőnnyel autózni! Szingapúr ezzel együtt óriási kihívás lesz, személy szerint a bajnoki finálé legnagyobb feladatának gondolom, és csak reménykedni tudok egy jó eredményben."

2020.06.21-én 18:10 a GOLD liga 14. fordulójában Szingapúr következik. Tartsatok velünk!