HunDani: "Ez nem egy liga, hanem egy család!"

2021.01.27

HunDani (Racing Point) a liga egyik legrégebbi pilótája. Sikerült mikrofonvégre kapnom őt, így most vele olvashattok egy a szokásosnál terjedelmesebb interjút.

Dani a kezdetek óta a liga tagja, ő az a pilóta, akivel órákat lehet beszélgetni a ligáról. Eddig az Alfa Romeo pilótája volt Gonosz oldalán, akivel a Season 1-ben a csapatbajnoki címet is megszerezték, viszont a Season 3-ban csapatot és csapattársat váltott. A Racing Point színeiben versenyzik KicsiRiki oldalán az Elite bajnokságban. Az Assist ligában cimborájával Porival alkot egy csapatot az energiaitalosoknál.

Mióta vagy a liga tagja?

"A kezdetektől. Talán 2018 júniusában alakultunk, de már régen volt :). Emlékeim szerint egy kisfiú (akkor ezt még nem tudtuk) szeretett volna indítani egy F1 bajnokságot. Eléggé döcögősen indult. Aztán belépett a bajnokságba 2 srác és átvették a bajnokság vezetését és ezáltal már neve is lett a Ligának "MIE Formula One". Egész szépen alakultak a dolgok, ki gyorsabban fejlődött, ki lassabban, de kezdett kialakulni, hogy nem vetélytársként néztünk egymásra, hanem barátként. Sajnos mint lenni szokott, itt is elkezdődött a furkálódás, ezáltal nagyon nagy esély volt, hogy szétesik az egész liga, de akkor a tömegből előretört Sanyi, és végre helyes irányt vettünk. Elkezdte lerakni a TRUST alapjait. Aztán sajnos eljött 2019 tele és széthullani látszott a Liga, ugyanis az egyik akkori vezetőnk mindenféleképpen egyesületet szeretett volna alapítani és ELITE módban indulni 2020 januárjában, míg a másik vezetőnk egyben kívánta tartani az "őslakosokat" így kikérte a mi véleményünket, hogy mit szeretnénk. Egybehangzóan a mellett tettük le a voksunkat, hogy nem kívánunk még  ELITE módra váltani, így kettészakadunk. Tehát az " őslakosok" TRUST-osok maradtak Sanyival. Mindezek tudatában érkeztünk utolsó futamunkra Abu-Dhabi-ba 2019 februárjában és amint véget ért a futam, elköszöntünk azoktól, akik kiváltak és sok sikert kívántunk nekik. Majd jött egy beszélgetés hogy akkor most merre is menjünk tovább. Ezen a versenyen csatlakozott a ligához Lambo, és szó szót követett, az lett az eredménye, hogy Lambo vezetőségi tisztséget kapott. Így Sanyi és Lambo -mondhatjuk, hogy - a nulláról, mint látjuk sikeresen újraépítette a Trustot. Azóta is tartom magam, hogy ez nem egy Liga hanem egy nagy Család!"

Hogyan látod a liga fejlődését?

"Abszolút pozitív és meredeken felfelé ívelő. Az elején, mikor csatlakoztunk a LvLUp-hoz, nagyon szép reményekkel, el is értünk szép sikereket, rendeztünk futamot rászorulóknak, rendeztünk bajnokságot értékes nyereményekért (G29, PS plus előfizetések, stb...). Aztán a liga érdekei azt kívánták, hogy szerencsét próbáljunk nélkülük, így hosszas huzavona után elváltak útjaink és azóta úgy tűnik - nyilván nem emiatt - szárnyalunk felfelé és jobbnál jobb közvetítések és futamok kerülnek lebonyolításra! "

Mennyire vagy megelégedve a jelenlegi helyzettel a ligában?

"Magával a helyzettel teljes mértékben. Nem sok Liga/Bajnokság mondhatja el magáról, hogy kevesebb mint fél év alatt 10-12 embert tanított meg ELITE módban játszani és mindezt úgy hogy max. 2 másodpercre legyen az élmezőnytől."

Mi a célod az elkövetkezendő két szezonra nézve?

"Az első és legfontosabb célom felzárkózni a középmezőny elejére és stabil, hibamentes futamokat produkálni. Sajnos ehhez az kellene, hogy sokkal több kilométert tudják belerakni a virtuális autómba...."

Most, ha ligát keresnél, ugyanúgy a Trustot választanád?

"Minden elfogultság nélkül mondom hogy IGEN. Másik Liga labdába se rúghat. Köszönöm a kérdéseket és hogy az én véleményemre is kíváncsiak voltatok 😏 Liga van száz, de ilyen közösséget nem találsz még egyet! Hajrá TRUST"

Mi köszönjük Dani, hogy a TRUST fedélzetén vagy!

Egy igazán őszinte és érzelemmel teli interjút kaptunk Danitól. Sok sikert kívánok neked a következő futamra, mely Kanada lesz. 

Ha ti sem szeretnétek lemaradni Dani fejlődéséről, tartsatok velünk minden hétvégén. Szombaton 19:00-kor az Assist bajnokságban szállnak harcba a pilóták, míg vasárnap 18:00-kor az Elite ligában.

A futamokat itt, a TRUST Liga hivatalos YouTube csatornáján tudjátok nyomon követni.

Kiss Sándor