Cucu

2020.11.03

A Belgiumi futam meglepetés embere Huncucu (Red Bull) lett. Idén a legjobb helyezését elérő Cucu kemény gumin rajtolt majd váltott közepesekre és a Safety Car neki jött ki a legjobban hiszen ingyen kerék cseréje volt. Egész futamon hibátlanul versenyzett. A hétközi gyakorlásokon már látható volt hogy a végsebessége az egyik legjobb. A pilóták nem is tudták őt megelőzni az első szektor 22 másodperces padlógázas részén csak hosszú körök után.

A szezon számomra nagyon rosszzul kezdődött egyszerűen nem találtam az autó beállításait minden futam szenvedés volt. Spanyol futam óta kezdtem érezni az autót azóta futamról futamra egyre jobban megtalálom a beállításokat.Továbbiakban szeretnék hasonló teljesítményt hozni. Mikor áthaladtam a cél vonalon boldog voltam nem csupán az elért eredmény miatt, ugyanis 2010-óta most tudtam befejezni a futamot Belgiumban 

Maga a futam nem indult egyszerűen hiszen a Q2- ben összetörtem a vasat mivel intereken mentem ki. Hard gumival indultam, a rajt nem volt jó Szemi (Alpha Tauri) miatt nagyott kellett fékeznem vissza estem a 17-dik helyre majdnem feladtam de körről körre jutottam előrébb. Mikor bejött a Safety Car (Ben Mailender) felraktam a sárga oldalfalú medium gumikat. Onnan kezdve csak előre. Egészen a negyedik helyig jutottam előre de Zoli meg tudott előzni így lett az 5-dik pozíció az enyém nagyon izgalmas és kemény futam volt.

Gratulálok Cucunak ehhez a rendkívüli eredményhez. Értékes pontokat gyűjtött egyéniben és konstruktőrben is a bikáknak. A következő forduló Hollandiában lesz Zaandvortban. Az selejtező egyik helyszíne volt így mindenki ismeri a pályát és több száz kört megtett. Sok sikert kívánok minden pilótának.

Szécsi Árpád