TRUST F1 Season 2 hivatalos

2020.08.05

Megvan kik a fix üléssel rendelkező versenyzők ősszel a Trustnál!

Múlt vasárnap zajlott a "Nagy" kvalifikáció, ahol 21 pilóta vágott neki a stopper elleni küzdelemnek. Az első tizennyolc fix autóval indulhat a bajnoki fordulókon, mig akiknek nem sikerült bejutni, egy úgynevezett Q0, 18 perces időmérőedzésen van lehetősége beverekednie magát a mezőnybe hétről hétre. A Q0 első kettő helyezettje a Williams autóiban helyet foglalva részt vehet az adott GOLD versenyen.

A kvalifikáción résztvevőknek 3x 18p időmérőedzés állt a rendelkezésre, hogy megfussák a legjobb idejüket a kettő új aszfaltcsíkon, először Vietnámban, majd Hollandiában. A pályán elért legjobb időeredmény alapján helyezést értek el a srácok, és a két helyezés összegét kellett a lehető legalacsonyabban tartani a siker érdekében.

Mivel nem rég ért véget az előző bajnokság, frissen él bennünk a kép az erőviszonyokkal kapcsolatban, ennek ellenére bőven születtek meglepetések. A legnagyobb meglepetés talán pont a bajnok nevéhez fűződik, Gonosz a hetedik helyen jutott tovább, de az egyszeres bajnok és a season 1-ben 3. Pori kilencedik, a kétszeres futamgyőztes Sanyi tizenkettedik, vagy éppen Ádi tizenegyedik helye is meglepetésként hatott a mezőnyre. Hasonlóan megemelkedett szemöldökök tömkelege lepte el a "Paddock népét" Tunyo nehézségei okán futott sikertelen kvalifikációját látva.

A múlt szezonban bajnoki ezüst érmet szerző, kétszeres bajnok, Zoli a harmadik hellyel biztosította be magát, míg az egyszeres futamgyőztes Enosz, aki az egykörös tempó tekinteteben már az előző szezonban is kiemelkedett, megnyerve az előkvalifikációt magabiztosan várhatja a bajnoki küzdelmet. Jobb teljesítményt nyújtott a vártnál Vortex a második, Szemi a negyedik, és Sanci az ötödik megszerzett pozíciókkal.

Jó hír továbbá Geri és TomiTA állandó helye, a jövőben nekik nem szükséges kvalifikálni magukat a futamokra, mindketten erős tempóval a TOP10-ben végeztek, a hatodik illetve a nyolcadik helyen. Az újoncok közül Billy és Máté örülhetett, akik a 16 és 17 helyeken fejezték be az átlagosnál hosszabb időmérő edzést.

Sajnos Prongernek, Szecskamesternek és Tunyonak nem sikerült célt érniük. Amennyiben egy csapat valamelyik pilótája nem tud rajthoz állni egy vasárnap, úgy Q0 előkvalifikáció nélkül automatikusan, az elért helyezésük sorrendjében kisegíthetik a versenyző nélkül maradt csapatot. Természetesen amennyiben több üres is akad, ebben a sorrendben választhatnak autót maguknak, és természetesen a Williams autói is választhatóak a részükről.

A teljes végeredményt alább tekinthetitek meg.

BéeL