BRITAIN - Gonosz, Pori, Tunyo

2020.05.13

A hétvégi Brit Nagydíjat, amely a TOP liga tízedik fordulója alkalmából került megrendezésre, Gonosz (Alfa Romeo) húzta be óriási előnnyel.

A verseny képébe beletartozott, hogy többen is megpróbálták bokszkiállás nélkül teljesíteni a versenyt, azonban Gonoszon kívül ez sem Daninak (Alfa Romeo), sem Vortexnek (Ferrari) nem sikerült, így elmaradt a kettős Alfa győzelem.

"Kifejezetten szeretem a brit pályát, ami az edzéseken és a versenyen is megmutatkozott." - nyilatkozott Gonosz a futam után. "Volt egy megérzésem, hogy esős futam lesz. A száraz pályás setupom használhatatlan volt esőben, így vasárnap délután még összeraktam egy esős beállítást, amit mind a két versenyen alkalmaztam. Örülök, hogy ismét győztem és rengeteg ponttal lettem, lett a csapat gazdagabb. Nem terveztünk bokszkiállást, én elég jól kezeltem a gumikat, viszont Dani szerencsétlenségére defektet kapott az utolsó kanyarokban, így sajnos nem lett meg az alfa 1-2 befutó."

A defektnek Pori (Renault) örülhetett, aki egyszeri kiállással, de a száraz gumikat mellőzve érte el a második helyet, az időjárás tekintetében kaotikus Brit GP-n.

"Mivel is kezdjem. Talán azzal, hogy az időmérőn sikerült újra mellényúlnom a Q3-ban. Az intereken sokáig a poleban voltam, aztán elállt az eső és persze pont nem tudtam kimenni a slickeken, így a 6. helyről kellett rajtolnom! A folytatás jól alakult, hisz pár kör alatt a 3-ik helyig sikerült menetelnem, majd kb. a futam felénél végre jó döntést hoztam és kimentem a boxba új interekért, ezzel feladva egy jelenlegi 3-ik pozíciót. A számításom bejött és elállt ugyan az eső, de a slickek nem működtek, valamint az előttem haladó 3 pilótának elkoptak az abroncsai, amelyek az utolsó két körben defekteket eredményeztek és így a 4-ik helyről a 2-ik helyen találtam magam, és itt is fejeztem be a futamot! Örültem a befejezésnek, nehéz futam volt ismét."

A dobogóra a szenzációs formában lévő Tunyo ért fel, zsinórban 3-dik dobogóját szerezte meg.

"Hát egy elég kemény héten vagyunk túl, de elég érdekes verseny volt." - avatott be minket Tunyo. "Egész futamra úgy álltam neki, hogy pontot szerezzek. A Q1-ben egyből esős setuppal indultunk és a cél a Q3 volt, ami sikerült is és 4-dik helyre jutottam be. A futam esőben kezdődőt és elég jól tartottam magam. Amikor bejött VSC, akkor gyors bokszkiállás volt a cél. Voltak jó csaták, a vége felé már az 5-dik hely megtartásával elégedett lettem volna, de Vortex defektjét követően feljöttem a 4-dik helyre, amin meglepődtem. A utolsó körben Dani is defektet kapott és így megelőztem, tehát a 3. helyen futottam be. Őszintén, az ölembe hullott, és úgy érzem, hogy ez a pozíció Danii illetné meg. Nagyon sajnálom Őt, mert nagyon jól ment és meg érdemelte volna azt a második vagy a harmadik helyet, de ilyen sajnos ez. A versenyzésben vannak jó és rossz pillanatok."

A dobogósoknak ezúton is gratulálunk! 


béel