BELGIUM - Zoli, Ádi, Gonosz

2020.05.30

Lezajlott a TOP liga 12. futama a Belga nagydíj így már a szezon 2/3-án is túl vagyunk közeledve egyre jobban a szezon végéhez. A főfutam győztese Zoli lett, aki újra a dobogó tetejére ért fel. A rajtja nem is igazán sikerült jól hiszen Ádi, Gonosz és Lambó is elment mellette rögtön az első kanyarban. Ezek után jött folyamatosan előre Zoli és nyerte meg a futamot.

"Az időmérőn elért eredmények egész jól sikerültek, már ideje volt újra az első sorokból rajtolni." - kezdett bele Zoli. "Viszont a rajtom az nagyon rossz lett, lehet azt is mondani, hogy ebben vagyok a leggyengébb. Nem tudok jól rajtolni. De ennek ellenére szerencsére fel tudtam jönni az 1. helyre hiba nélkül. A sok SC már nagyon idegesített, mert mikor úgy gondoltam, hogy most megtámadom az előttem lévőt akkor mindig bejött a biztonsági autó. Minden esetre nagyon örülök, hogy sikerült behozni az 1. helyen. A 25%-os verseny nagyon rossz volt, nem igazán úgy jöttek ki a dolgok, amire én számítottam és hibáztam is." - értékelte Zoli a hévégét.

Zolit Ádám követte a befutó során. Ádi a 3. rajtkockából kezdte meg a versenyt, aminek hála magas önbizalommal várta a rajtot.

"Nagyon izgalmas volt a verseny, eddig ez a legjobb eredményem az idei bajnokságban. Az időmérőn sikerült jó kört összeraknom és ez a harmadik rajthelyet jelentette. A főfutamon sikerült a rajtot követően egy helyet előre jönnöm és Enosz mellett is el tudtam menni rövidesen - köszi Enosz. Ezt követően sokáig tudtam tartani az első helyet, de a végén Zolit a frissebb abroncsain nem tudtam tartani, így második lettem. A káosz futamon a kilencedik helyről rajtoltam, ahonnét ügyesen visszaestem a tizennegyedikre. Ez után már úgy voltam vele, hogy lesz, ami lesz. A tempóm jó volt és engem is meglepett, hogy sikerült a harmadik helyig előre jönnöm. Nagyon élveztem a futamot. Az egész este nagyon tetszett, jó csaták voltak és végig megvolt a tempóm is. Gratulálok mindenkinek és köszönöm a jó versenyt!"

Ádit meglepetésre a kockázatot vállaló Gonosz követte, aki egy körrel előbb ment ki mint az élmezőny és így Gonosz a 6. helyről a boksz kiállások után már a 3. helyen találta magát.

"Az időmérőn ismét közbeszólt az eső. A gyorskörömön ráestem a Mclarenekre, így bele kellett emelnem a gázba. Sajnos Ádival az első körökben összeütköztünk, így visszaestem a mezőny végére. Nem adtam fel, és a végén pedig az esőnek köszönhetően sikerült felhoznom magamat a 3. helyre. Sikerülhetett volna jobban, de összességében elégedett vagyok!"

Gratulálunk a dobogósoknak! 

A Belga futam után egy hét szünet következik. június  7-én Olaszországban fogják folytatni a TOP Liga versenyzői a bajnokságot. Tartsatok akkor is velünk!