BAJNOKI INTERJÚ

2021.01.05

Ádi, a bajnok!

A Season 1-ben Ádi a McLaren színeiben Enosz csapattársaként a bajnoki hetedik helyet szerezte meg, míg a Season 2 előkvalifikácioján nem tudott a TOP10ben végezni, így nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk a tavalyi év második felében rendezett bajnokság nulladik órájában nem Ádit tartotta az ember a legnagyobb esélyesnek. A magyarországi szezonnyitón aztán már látszódott, hogy a Racing Pointba igazoló fiatal versenyzővel bizony az élmezőny tagjaként kell számolnia mindenkinek.

Ádi egy végsőkig kiélezett bajnokságban tudott felérni a csúcsra. Az Ausztrál szezonzárón ő várhatta a tabella éléről a rajtot, a Főfutamot viszont Enosz (Mercedes) húzta be, így minden a Káoszfutamon múlt. Ádi végül a Káosz győzelemmel nyerte meg a bajnokságot, ahol Enosz a balszerencséjének is köszönhetően csupán a harmadik helyen ért célba.

Sok szempontból rekordokat és érdekességeket hozott a Season2. A szezon során szinte minden futamon 20 pilóta állt rajthoz, sok pilóta áttörést ért el. Sokan álhattak fel a dobogóra és hét különböző versenyző is szerzett futamgyőzelmet. Ádi a Trust bajnokságok legfiatalabb bajnoka lett 15 éves korával, ez a rekord nagyon sokáig megdönthetetlen lesz. Egy szezonon belül a legtöbb szerzett pont is az ő nevéhez fűződik 424 ponttal. Továbbá Ádi az első olyan bajnok, aki assist nélkül tudott bajnokságot nyerni.

Ádi a Trust ligán kívül a való életben is rengeteg sikert ért el, hiszen gokartozik, ahol szintén kiemelkedik a mezőnyből. Amely bajnokságban elindult, azt kivétel nélkül megnyerte.

Eltelt már pár hét a bajnoki címed megszerzése óta. Hogyan tekintesz vissza arra a pillanatra, amikor tudatosult benned, hogy megnyerted a bajnokságot?

Ádi: Nagyon jó érzés volt, mert ez egy kemény év volt, kemény versenyzőkkel és rendkívül boldog voltam, hogy meg tudtam nyerni a bajnokságot.

A szezon folyamán melyik volt számodra a legemlékezetesebb pillanat vagy csata?

Ádi: Számomra talán az utolsó versenyen vívott csata Enosszal, hiszen a bajnokság volt a tét azon a versenyen.

Ki segített neked a legtöbbet a mostani cím megszerzésében?

Ádi: Maxit (Ádi testvére) mondanám, sok támogatást nyújtott akkor is, amikor még nem volt a liga tagja.

Van esetleg valami kabalád vagy szokásod futamok előtt? Akár a valós versenypályán.

Ádi: Van egy kabala pólóm amit fel szoktam venni versenyek előtt.

Hogyan készülsz egy pályára. Milyen praktikákat használsz?

Ádi: Szinte minden nap ott vagyok edzésen, de ezen kívül nem szoktam gyakorolni

Nincs sok idő a pihenésre, kezdődik a Season 3. Miit vársz magadtól a Season 3-ban?

Ádi: Én úgy gondolom, hogy megint lehet esélyem a bajnoki címre, habár mindenki egyre erősebb. Szerintem még a csapatbajnoki címre is van esélyünk Loadmax-el, akivel a Williamsben egy csapatot fogunk alkotni.

Mennyivel lesz másabb Maxival egy csapatban lenni? Ez esetleg könnyebbé teszi a dolgot vagy megnehezíti?

Ádi: A csapatbajnokság szempontjából könnyebb lesz, hiszen így több eséllyel indulunk a bajnoki címért. Szerintem nem fogja megnehezíteni a helyzetet, hisz az egyéni bajnokságban ugyanolyan lesz, mint tavaly csak most ugyanabban az autóban fogunk ülni.

Ha 3 nevet kéne mondanod ki az a 3 pilóta akitől a legjobban tartasz, illetve melyik csapat a Season 3-ban?

Ádi: A három pilóta akitől leginkább tartok az Enosz, Loadmaxx és Vortex. Csapatot most még nehéz mondani.

Esetleg van valami titkod? Vagy egy jó tanács?

Ádi: Titkom ugyan nincs, de azt a tanácsot adnám a csapatoknak, hogy a Haassal is vigyázni kell majd az évben. (A Haas új csapatfelállással várja a Season3-at, többek között Ádi volt csapattársát, Mátét szerezték meg maguknak. -a szerk.)

Üzensz valamit a többi pilótának?

Ádi: Nagyon örülök neki, hogy a liga tagja lehetek és napról napra veletek készülhetek és versenyezhetek.

Gratulálunk Ádinak az egyéni bajnoki címhez és a konstruktőri második helyhez. Az elkövetkezendő napokban megtörténtek a pilótapiacon való átigazolások  amit a cikk alján találhattok. A Season3 az eddigi legerősebb bajnokságnak ígérkezik hiszen akik menet közben váltottak no assistra már odaérték a középmezőny élére. A szezon január 10.-én veszi kezdetét Mexikóban.

Sok sikert kívánok minden pilótának az elkövetkezendő szezonra és eredményes felkészülést kívánok.

Szécsi Árpád