Alpha Tauri

2020.11.20

5 fordulóval a bajnokság vége előtt "meglátogattuk" a Trust Liga Alpha Tauri csapatát, Szemit és Luigit. A csapat nehezen kezdte a szezont, a csapatverseny tabellájának csak a végén küzdhettek ezidáig, de ebben nagy szerepe van annak, hogy míg Szemi controllerről váltott kormányra a szezon közben, Luigi pedig az összes assistot elhagyta.

"Csapat szinten erre a szezonra túl nagy célkitűzés nem volt." - mesélte nekünk Szemi. "Mivel Luigi is kikapcsolt minden assistot így neki is tanuló szezon a mostani. Nekem pedig szintén, mivel most álltam át kormányra és kapcsoltam ki már 2 assistot . A csapat jó teljesítménye talán abban rejlik, hogy megtaláltuk a közös hangot, próbálunk egymásnak minél többet segíteni. Minden héten tartunk külön közös edzést legalább 1 alkalommal és próbáljuk úgy kitalálni versenystratégiákat, hogy az semmiképpen se akadályozza a másikat." - avatott be minket a csapat rutin megoldásaiba. "Hogy miért megy talán jobban kormánnyal mint Joystickal? Rengeteget gyakrolok! A napi edzéseken kívül minden nap 2,3 órát megyek az aktuális pályán. Nagyon nehéz, még sokat hibázom... Következő versenyeken ki szeretném kapcsolni az ABS-t (Blokkolásgátló) is szóval még közel sincs vége a megpróbáltatásoknak." - zárta gondolatait a tabella 12. helyezettje.

Luigi, aki már Elite beállításokkal megy, méltán lehet büszke teljesítményére. Többször sikerült neki a TOP10-ben végeznie, sőt a frissen Elite módba váltó versenyzőknek létrehozott Heligo kupában ugyan Porival holtversenyben, de az élen áll.

"Igen, mihez képest, de egyre jobban teljesítünk így a bajnokság vége felé, mint mondjuk jó pár héttel ezelőtt , amikor én úgy döntöttem hogy nincs több assist, Szemi pedig kormányra váltott. Lassan kezd beérni a sok gyakorlás és a kitartás, de azért még van hova fejlődni. Csapatban a legnagyobb cél hogy a Red Bull-t megelőzzük az összetettben, a Williams már talán messze van reálisan, viszont mindent megteszünk, hogy őket is megfogjuk. Egyéniben a hátralevő futamokon annyi a célom, hogy ne okozzak sérülést és balesetet másoknak , illetve a pontszerzést most már úgy érzem elvárhatom magamtól. Szemivel nagyon jól kijövünk és megtaláljuk a közös hangot is. Úgy érzem nagyon hasonló egyének vagyunk, bár a többieknek ez nem mindig öröm." - utalt a közös edzéseken megszokott, esetenként már zavaró jó kedvre, ami garantált a csapatuk jelenlétében. "Tényleg jól megvagyunk. Nem titkolt szándéka Szeminek hogy a Top10-be benne legyen egyéniben a szezon végére, ebben szeretném őt segíteni ahogy tudom. Ha úgy adódik akár félre is állok. Remélem jövőre is egy csapatot alkotunk." - fejezte be nyilatkozatát Luigi.

A csapat 68,5 ponttal áll a tabella 9. helyén 16 pont lemaradásban a Red Bullhoz képest.

Szeminek sok sikert a hátralévő futamokon. A kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét, csak idő kérdése. Luiginak szintén szép eredményeket kivánunk mind a Season2-ben, mind pedig a Heligo kupában folytatott harcában.

Ha te sem szeretnél lemaradni a futamról és az Alpha Tauri pilótáinak teljesítményéről akkor tarts velünk Vasárnap 18:30 perckor kezdődő elő adásban melyet a Lvl Up hivatalos Facebook oldalán találtok.

Hajrá Trust Hajrá fiúk közel a véghajrá.

Szécsi Árpád & BéeL