ENOSZ

2021.01.22

Enosz: "Nem neki kellett volna megnyernie!" 

Ki ne ismerné Enoszt (Mercedes), a Trust liga örökös élmezőnyének sikeres tagját, akinek a párharcait, bajnoki csatáit mindenki figyelte és figyeli?! Enosz gyors, kemény versenyző, akinek a jelenléte tiszteltet parancsol az őt körülvevők körében, azonban a bajnoki második helyezett és 9-szeres futamgyőztes több, mint versenyző. A pontok vadászatán túl felkérték egy újonnan épülő liga vezetőjévé, a ma már ismert és szombatonként közvetített Assist liga kormányosává és állandó tagja lett a versenybíróságnak is.


Hogy vélekedsz minderről?

"A Season 2 után úgy gondoltam megpróbálok segíteni a fejlődésben. Lambo és Sanyi, a liga vezetői megkerestek, hogy indítanának assist ligát, viszont nekik nem lenne idejük már erre is így arra gondoltak, hogy vállalhatnám a feladatot. Nekem ez nagyon megtisztelő volt így szívesen vágtam bele. Továbbá a Season 2 végen volt lehetőség versenybírónak jelentkezni és éltem is a lehetőséggel. Szerencsére meg is kaptam a pozíciót."

Mi a célja az Assist ligának?

"Azt gondolom egyértelmű, hogy az Elit mindenkinek a cél. Az Assist liga azért van, hogy akik újak a ligaversenyzésben azok megtapasztalják, milyen egy ligában versenyezni, hétről hétre felkészülni, csatázni és stratégiát választani. Ha megvan a tapasztalat, a tempó és a tisztelet kísérte versenyzés, akkor csatlakozhatnak a liga profijaihoz, vagyis a Trust Heligo Elit ligába. Teljes mértékben el tudom képzelni, hogy egyszer egy assistos fog menni majd az Elit trófeáért. "

És milyen az élet versenybíróként? Könnyebb vagy nehezebb ítélkezni, mint ahogyan azt képzelted?

"Versenybíróként sokkal nehezebb. Nyilván elég nehéz valakivel közölni, hogy meg kell büntetni és ennek nem szoktak örülni. Ebben még tapasztalatlan vagyok, de szerencsére egy tapasztalt is van a csapatban Vortex személyében, aki rengeteget segít, hogy belejöjjek a gyakorlatban is."

Ki ne emlékezne, hogy a Season 2-ben mindenki a Te bajnoki címed várta a bajnokság első fele után és ki felejthetné el azt a gigászi küzdelmet, amelyet 19 fárasztó forduló 38 izzasztó és megterhelő versenye után 3,5 ponttal elveszítettél el Ádivettellel szemben?! Eltelt már bő egy hónap. Milyen gondolataid vannak most, visszatekintve a múlt szezonra?

"Gratulálok Ádinak a címhez, de szerintem nem neki kellet volna megnyernie. Így érzem! Az évadzáró Ausztrál Káoszfutamon három ember ellen versenyeztem nem pedig Ádi ellen. Őt elengedték az ellenfelek engem sajnos nem. De ez a múlt, változtatni nem tudok rajta viszont rengeteget tanultam belőle. Ez az idény is az utolsó káosz után fog véget érni és addig mindent beleadok, hogy legyőzzem."

A Season 3-ból lefutott már kettő forduló, Ádi úgy tűnik szintet lépett, hiszen mind a kettőt megnyerte. Ezzel szemben most úgy tűnik számodra nehezebben megy a szekér...

"Ádi erősen kezdett és nem csak én, hanem az egész mezőny mögötte és Loadmaxx mögött van. Viszont tavaly én is így kezdtem és mégsem én nyertem a bajnokságot. Hiszek benne, hogy el fog fogyni Ádi előnye és ezért keményen is gyakorlok. Egyáltalán nem zavar az, hogy ennyire gyors. Kizárólag a saját fejlődésemre koncentrálok és tudom, hogy meglesz a gyümölcse ennek. Ügyes srác, tisztelem azért, amit elért és büszke vagyok arra, hogy ellene versenyezhetek. Viszont a célom még mindig ugyanaz, ami nem más, mint a bajnoki cím. Tavaly külső emberek ötlete alapján sok hibát vétettem, idén ilyen nem lesz csak a saját fejem után megyek."

Mi volt az, amire hallgattál, de most úgy látod, hogy nem kellett volna?

"A Season 2 közepén indult el a Heligo kupa, én pedig a részvételért elhagytam a szezon közepén az assistot. Végül én nem voltam tagja annak a mezőnynek, viszont rengeteg pontot buktam, mert megnehezítettem a helyzetem."

A bajnoki címért küzdő Geri helyett most egy újonccal az oldaladon harcolsz a csapatbajnokságban. Milyen a kapcsolatotok és mik a céljaitok?

"Laci egy remek srác. Együtt edzünk, sokat kommunikálunk. Azt gondolom sokat fog fejlődni év végére és meglepetést fog okozni. A csapatbajnokság idén nekünk nem opció. Biztos vagyok benne, hogy a Williams, Ádi és Loadmax fogja megnyerni, mert pokoli tempója van a két fiúnak. Tisztán látom azt is, hogy csapatban játszanak, vagyis nem előzik meg egymást csak úgy."

Enosznak sok sikert kívánunk versenybíróként, ligavezetőként és nem utolsó sorban versenyzőként. Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál.

Ha kíváncsi vagy hogyan alakul a bajnokság hétről hétre, akkor szombatonként az Assist liga, vasárnaponként az Elite liga küzdelmeinél tarts velünk! Ha versenyzőként is megmérettetnéd magad, akkor pedig a legjobb helyen jársz, csatlakozz hozzánk!


BéeL